F1-moguli Bernie Ecclestone on kertonut suosikkinsa ensi kauden maailmanmestarista. Miehen arvioissa hyvän avaustestin ajaneet Mercedes-kuskit ovat vahvoilla.

– Mitä vain voi tapahtua uusien sääntöjen vuoksi, joten en liikaa halua kommentoida mitä tuleman pitää. Mutta jos Jerezin perusteella tekee johtopäätöksiä, Mercedes näytti parhaiten valmistautuneelta tallilta. Tallin Nico Rosberg on ykkösehdokas mestariksi, F1-pomo kertoi intialaiselle uutistoimistolle IANS:lle.

83-vuotias sirkuksen markkinointikoneiston naruja yhä vetelevä Ecclestone uskoo uuden tallin nousevan ensi kertaa osakilpailuvoittoon.

– Olen luottavainen siitä, että Force India ottaa avausvoittonsa. Se olisi mahtavaa. He eivät ole yhtä vahvoja kuin Mercedes, mutta talli käyttää heidän moottoreitaan. Siksi he ovat nousemassa korkeammalle tuloslistoissa.

F1-sarjan autot käyttävät tästä vuodesta alkane turboahdettuja V6-moottoreita aiempien V8-koneiden sijaan. Tallien, jotka ovat itse mottorinvalmistajia kuten Mercedes, on uskottu hyötyvän tilanteesta.