F1-sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone ei usko Bayern LB -pankin haastavan häntä väistämättä oikeuteen vuosien takaisesta F1-sarjan osakkeiden myynnistä pankilta sijoitusyhtiö CVC Capitalille.

Constantin Medien -niminen yhtiö vaatii mieheltä nyt jo miljoonakorvauksia Iso-Britanniassa oikeusteitse kaupasta, jota se väittää lainvastaiseksi. Ecclestonen väitetään lahjoneen pankin edustajan, jotta tämä alihinnoittelisi osakkeet, mistä mediayhtiö sanoo aiheutuneen rahallisia menetyksiä sille.

BayernLB antoi viime vuoden lopulla lausunnon, jonka mukaan myös se suunnittelisi haastavansa Ecclestonen nyt tammikuussa oikeuteen kaupasta. Yhtiön uskotaan vaativan 400 miljoonan dollarin korvauksia.

Englannin korkein oikeus ei ole kuitenkaan vielä antanut Constantin-oikeudenkäynnissä päätöstä siitä, pitääkö se myyntiä alihintaisena. Ecclestone ei usko, että pankki haastaa häntä oikeuteen, mikäli päätös on hänelle myönteinen.

-En. He odottavat sovitteluratkaisua. Minä uskon heidän uskovan, että tuomiota ei anneta ennen kuin helmikuussa tai maaliskuussa ja heillä on rutkasti aikaa aiheuttaa ongelmia, Ecclestone selitti tuoreessa Independent-sanomalehdessä.

Paitsi että F1-pomo ei tule sovittelemaan pankin kanssa, hän uhoaa oikeudenkäynnin saattavan olla edessä riippumatta siitä, mikä tuomioistuimen päätös F1-osakkeiden oletetusta alihinnoittelusta on.

– Oikeudenkäynti saattaa tulla eteen. Minä saatan vaatia sitä. En tiedä, miksi pankilla on kulunut niin pitkän aikaa nostaa syyte, hän sanoi.