Entinen F1-kuljettaja Eddie Irvine ei pidä Red Bullin Sebastian Vetteliä Michael Schumacherin tasoisena legendana, vaikka tilastollisesti ensin mainitun mestarin menestyskehitys on ollut selvästi huimempaa.

Irvine ajoi seitsenkertaisen mestarin tallikaverina Ferrarilla kolme vuotta, ja näki minkälaisen muodonmuutoksen Schumi sai aikaan vaikeuksilla rypeneelle Scuderialle, jonne hän siirtyi hallitsevasta mestaritallista.

– Vettelin menneisyys on hämmästyttävä, mutta hän on ajanut parhaalla autolla oikeastaan joka vuosi, toisin kuin Michael, Irvine sanoi Belfast Telegraph -sanomalehdelle.

– Kun Michael voitti kaksi ensimmäistä mestaruuttaan [Benettonilla] hän ajatteli, että tämä on tylsää – menen Ferrarille ja rakennan sen uudelleen, mikä oli todella ihailtavaa. Hän oli vaikeuksissa neljän vuoden ajan ennen kuin voitti jälleen mestaruuden, pohjoisirlantilainen jatkoi.

Hallitseva mestari puolestaan ei ole näyttänyt erityisen selviä merkkejä halusta uusien haasteiden etsimiseen, joskaan hänen nykyinen sopimuksensa ei ole pitkä.

– Vettelin pysyminen Red Bullilla voittamassa titteleitä on tylsää. En ymmärrä, mitä hän yrittää todistaa. OK, hän tulee keräämään monta mestaruutta, mutta ketä kiinnostaa?