Mercedes-Benzin urheilupomo Toto Wolff on ottanut suorasanaisesti kantaa kuluvaa kautta värittäneisiin uutisiin F1-tallien maksamattomista palkoista.

Tuorein tapaus, Lotuksen ja Kimi Räikkösen palkkariita dominoi uutisointia viime viikonloppuna, ja tiettävästi esimerkkejä on useita enemmänkin.

– Tietenkään se ei ole hyvä merkki – kuljettajat jäävät maksutta tai työntekijät ja tavaratoimittajat jäävät maksutta. Me emme halua nähdä sellaista, Wolff toimittaja Adam Cooperin blogissa.

– Kyse on siitä, miten omaa liiketoimintaansa hoitaa ja minusta se on outoa. Minulla ei ole ikinä ollut samanlaista tilannetta elämässäni. Voin vain arvailla, miksi helvetissä ihmiset eivät maksa henkilöstölleen. Onko juttu totta vai ei, en tiedä. Minulle se on täysin käsittämätöntä, Wolff jyrisi.

Kommentoiden nimenomaisesti Räikkösen ja Lotuksen tilannetta, itävaltalainen jatkoi:

– Tietenkään ei ole mukava kuulla, että kärkitalli ei pysty maksamaan laskujaan. Mutta minulle siinä on kyse oman liiketoiminnan hoidosta.

– Pyrkimättä kuulostamaan liian ankaralta – koska en tiedä, miten tallia johdetaan – on toimittava niissä budjettiraameissa, jotka ovat käytössä. Näin toimii mikä tahansa normaali yritys.

Wolff lisäsi, että jatkuvat uutiset tallien rahoitusongelmista ovat muodostumassa imago-ongelmaksi lajille.

– Et voi kuluttaa yli varojesi. On vahingollista formula ykkösille, että näitä juttuja kuullaan. Se ei ole hyväksi.