McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh on sitä mieltä, että ensi kauden autojen sääntöjen rajoittamaa minimipainoa tulisi nostaa.

Nykyisin autojen kokonaispaino, johon sisältyy myös kuljettaja, saa olla minimissään 642 kiloa, mihin tallit myös auton nopeuden maksimoimiseksi aina pyrkivät.

Ensi vuonna käyttöön otettavat uudet voimanlähteet tulevat kasvattamaan autojen painoa selvästi, minkä vuoksi myös autojen minimipainoa on nostettu aina 690 kiloon asti. Noston ei odoteta kuitenkaan kattavan moottoreiden lisääntynyttä painoa.

Raskaammat kuljettajat ovatkin näin ollen ensi kaudella heikommassa asemassa suhteessa kevyempiin kilpakumppaneihinsa. Mediahuhuissa sarjan kookkaimpiin kuljettajiin kuuluvan Nico Hülkenbergin on muun muassa väitetty menettäneen painonsa vuoksi mahdollisuuden päästä huipputalliin.

Whitmarsh, jonka johtamassa tallissa ajaa kuljettajaksi melko isokokoinen Jenson Button, sanoo painorajoituksen noston olevan hyvä idea, joka saattaa osoittautua kuitenkin epärealistiseksi.

– Sille on hyvät perusteet, mutta formula ykköset eivät vain toimi niin. Oman edun tavoittelu tulee voittamaan. Ne tallit, joiden mielestä asia on kunnossa, tulevat estämään kaikki muutokset, Whitmarsh ennakoi BBC Sportille.