Ferrarille ensi kaudeksi siirtyvän Kimi Räikkösen sekä hänen nykyisen tallinsa Lotuksen omistajayhtiön hallituspomo Gerard Lopezin välit ovat jäähtyneet Singaporen viikonlopun aikana, kertoo Auto Motor und Sport lauantaina.

Räikkönen kertoi torstaina palkanmaksurästien ratkaisseen siirron uuteen talliin, mitä Lopez pitää asiattomana kommentointina.

– Kuljettajana ja ihmisenä Kimi on ykkösluokkaa. Me olemme tarjonneet hänelle hyvän auton ja mukavan työympäristön, luxembourgilainen sanoi saksalaislehdelle.

– Me eikä hän itse ansaitse sitä, että hän puhuu meistä nyt pahaa. Kimi on aina saanut rahansa ja saa tälläkin kertaa. Hän tietää sen.

Lehden mukaan palkanmaksuvaikeuksia on kuluvalla kaudella aiheuttanut Lotuksen lähteminen mukaan kehityskilpailuun suurtalleja vastaan kauden lopulla. Vuonna 2012 puolestaan odotettua selvästi parempi paketti nosti kuljettajan tulosbonukset taivaisiin.

– Me tiesimme, että Kimi olisi hyvä ja että automme olisi myös hyvä. Mutta yllättäen sekä Kimi että auto olivatkin erittäin hyviä, Lopez selitti palkkakulujen yllättävää suuruutta.

Lehden mukaan Räikkönen ja Lopez eivät olleet lauantaihin mennessä kommunikoineet Singaporessa kuin tekstiviestin välityksellä.