Marussia kertoo, että toisin kuin formula ykkösten muilla kymmenellä tallilla, sillä ei ole yhäkään kaupallista sopimusta F1-sarjan hallintoyhtiön kanssa, eivätkä neuvottelut myöskään etene.

Pääjohtajan ja urheilujohtajan titteleitä tallissa pitävä Graeme Lowdon toivoo tasa-arvoista kohtelua Marussialle. Vaikkakaan formula ykkösten kaupalliset sopimukset eivät ole julkisia, mies ei salaa tilanteen aiheuttamaa taloudellista rasitetta.

– Se asettaa tallimme ansaitsemattoman paineen alle. Kaikki, mitä me pyydämme, on tasa-arvoinen pelikenttä. Kaikkia talleja tulisi kohdella tasa-arvoisesti. Jostain syystä näin ei vaikuta olevan, Lowdon sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Meillä ei vain ole sopimusta kaupallisten oikeuksien haltijan kanssa. Miksi näin pitäisi olla? Tämä laji on täynnä outoja mysteereitä ja se on yksi niistä.

– Viime kädessä Bernie [Ecclestone] on toimitusjohtaja ja CVC pääomistaja. Hän on oletettavasti vastuussa yhtiön hallitukselle, jonka puolestaan on tehtävä päätöksiä siitä, miten he kohtelevat yhtiöitä, joiden kanssa he ovat tekemisissä. Me olemme yksi niistä, ja he ovat päättäneet kohdella meitä eriarvoisesti.

– Se ei käy järkeen minulle, joskaan en tietenkään työskentele CVC:lle. Kenties heillä on jokin suuri suunnitelma.