Renault skeptinen Hondan ja Toyotan paluuhuhuista

© Kuva: Getty Images

Moottorivalmistaja Renault on skeptinen spekulaatioista, joiden mukaan V6-aikakaudella japanilaisautovalmistajat Honda ja Toyota voisivat tehdä paluun formula ykkösiin moottoritoimittajan rooleissa.

Ensin mainitun paluusta on puhuttu jo pidempään ja aiemmin huhtikuussa myös jälkimmäinen nimi nostettiin mahdollisuudeksi.

Renault Sportin apulaishallintopäällikkö Rob White ei pidä huhuja alkuunkaan uskottavina.

– Jos he haluaisivat palata, miksi he eivät osallistu suunnittelupalavereihin? Me emme ole koskaan saaneet pyyntöä siitä. Tapaamisissa on aina paikalla ainoastaan Ferrarin, Mercedeksen ja meidän edustajia. Honda tai Toyota voisi helposti pyytää FIA:lta luvan osallistua niihin, White sanoi SpeedWeek -sivustolle.

Insinööri lisäsi, että aiemmin tapaamisissa on kyllä käynyt useampiakin kiinnostuneita formula ykkösten ulkopuolelta – mukaan lukien ko. huhujen kohteet.

– Ensimmäinen projektitapaaminen tapahtui neljä vuotta sitten ja kiinnostus oli suurta: mukana oli Audi, Cosworth, Ilmor, Honda, Toyota, Mecachrome ja muitakin.

– Mutta edettäessä pidemmälle jäljelle jäi [sittemmin kaatunut] PURE ja lopulta ainoastaan aiemmin mainitut kolme. En voi uskoa, että mikään yhtiö liittyisi mukaan kaudella 2015 ottamatta kantaa sääntöihin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.