Red Bullin -urheilukonsultti ja Sebastian Vettelin tukija Helmut Marko sanoo, että saksalaisen kiistanalainen ohitus Mark Webberistä Malesian GP:n lopussa ei ollut toivottava tapahtuma.

Marko sanoo, että talli ei kyennyt kontrolloimaan kuljettajiaan kisan lopussa, jolloin Vettel ohitti vastoin tallin määräystä Webberin.

– Viimeisen stopin jälkeen näimme Sebin olevan hyvin nopea ulostulokierroksellaan, joten oli ilmiselvää, että he tulisivat ajamaan vieri vierellä. Se oli ongelmana, Marko kertoi toimittaja Adam Cooperin blogille.

– Talli teki oikein käskiessään kuljettajia pitämään asemansa, mutta yllättäen he olivat vierekkäin ja silloin tilanne lähti käsistä.

Red Bull -pomo sen sijaan syytti Mercedestä roolituksesta. Brackleylaistallin päällikkö Ross Brawn kielsi Nico Rosbergia haastamasta Malesiassa Lewis Hamiltonia, joka oli kolmannella sijalla.

– Mutta se osoittaa, että meillä ei ole ykkös- ja kakkoskuskia kuten Mercedeksellä.

– Mutta [ohitusta] ei olisi pitänyt tapahtua, koska me olimme huolissamme renkaiden kulumisesta ja olimme onnekkaita ajaessamme kaksoisvoiton.

– Meidän täytyy hoitaa tämä sisäisesti. Tämä on positiivinen juttu. Meillä ei ole samanlaista kuin Mercedeksellä, jossa asiat hoidetaan ”pam – sinä jäät taakse”. Kun sinulla on sellaisia kavereita kuin Sebastian ja Mark tällaisessa tilanteessa, sitä ei voi mitenkään hallita.