Yksi puhelinsoitto voi muuttaa kaiken ja näin kävi Toro Rosson nykyiselle tekniselle johtajalle.

James Key valmistautui aloittamaan täysin uuden elämän työskenneltyään Formula ykkösissä 15 vuotta. Key järkytti F1-maailmaa jättämällä tehtävänsä Sauberilla yllättäen vain viikkoja ennen kauden 2012 alkua helmikuussa.

Key otti tuolloin vastaan työn Lotus Carsilla ja halusi keskittyä perheeseensä. Mutta jo samana vuonna syyskuussa hän palasi yllättäen F1-kuvioihin ja tällä kertaa Toro Rosson leipiin.

– Minulla oli suunnitelma, joka koski perhettäni ja uraani. Mutta sitten… yhdennellätoista hetkellä eli erittäin myöhään, sain puhelun Red Bullilta, Key muistelee F1Newsille.

– Se tapahtui odottamatta. Täytyy myöntää, että minun täytyi istua alas ja ajatella. Päätös ei ollut helppo. Mutta loppujen lopuksi Toro Rosson ehdotuksessa oli myös perheeseeni liittyviä etuja.

– Neuvottelut sujuivat myönteisesti. Sain nopeasti käsityksen, että he haluavat juuri minut. Ja pidän siitä roolista, jota minulle tarjottiin. Se on juuri sitä, mitä haluan tehdä Formula ykkösissä ja siksi päätin hyväksyä tarjouksen.