Fernando Alonso jäi tallikaverinsa Felipe Massan taakse aika-ajoissa lauantaina jo neljännen perättäisen kerran. Kaksikko aloittaa huomisen Malesian GP:n ruuduista kaksi ja kolme.

Tallin ykköskuljettaja Alonso vakuutti lauantaina lehdistötilaisuudessa Malesiassa, että brassin nousu ei ole yllättävää, huolestuttavaa eikä varsinkaan huono uutinen.

– Olen kilpaillut moottoriurheilussa nyt 27 vuotta – olen tulossa vanhaksi – joten kerta ei ole ensimmäinen kun meillä on ollut tiukkaa kilpailua. Oli hyvin tiukkaa myös viimeiset kolme vuotta, mutta tiedän, että se ei näyttänyt siltä, koska tulosten valossa Felipellä oli huonoa onnea: joitain onnettomuuksia ja mekaanisia ongelmia, Alonso sanoi.

Alonso ennakoi, että alkaneella kaudella kaksikon erot ovat kenties entistäkin pienemmät, mutta lisäsi, että aika-ajotulokset eivät ratkaise.

– Viimeisissä kaksissa aika-ajoissa [tällä kaudella] olimme [Massan] takana lähtöruudukossa, mutta koska pisteitä ei jaeta lauantaisin, tulemme työskentelemään sunnuntaita varten.

– [Massan suoritustaso] on paras mahdollinen uutinen tallille, koska me tarvitsemme kilpailua kahden kuljettajan välillä ja me tulemme puskemaan toisemme rajoillemme.