Koville se ottaa, kun MM-tittelin jälkeen putoaa viidenneksi F1-kuljettajien nokkimisjärjestyksessä.

Näin kävi McLarenin Lewis Hamiltonille, joka voitti F1-mestaruuden kaudella 2008. Seuraava vuosi meni sananmukaisesti penkin alle, sillä alla ei ollutkaan enää kuskin mukaan voittaja-auto, kun Jenson Button vei ykkössijan Brawn Mercedes GP:llä. Sen jälkeen Red Bull tarttui vallnkahvaan Sebastian Vettelin viedessä F1-mestaruudet 2010 ja 2011.

Mestaruusvuotensa jälkeen Hamiltonin sijoitukset ovat olleet kahdesti viides ja kerran neljäs eikä tämäkään sesonki tuo juuri muutosta Hamiltonin tapellessa Kimi Räikkösen kanssa kolmannesta sijasta.

Hamilton on sitä mieltä, että jo kolmatta peräkkäistä mestaruutta jahtaava Vettel on ollut vähintäänkin onnekas Red Bullin rakentaessa voittavan auton taas kerran. Mercedekselle siirtyvä brittikuski antaa kovaa kuittia – ikään kuin Vettelin ajotaidoilla ei olisi merkitystä mestaruuksissa.

– Kun voitin maailmanmestaruuden, en ollut niin onnekas kuin Sebastian, joka on saanut mestaruusvuotensa jälkeenkin auton, jolla dominoida, Hamilton sanoo kansainväliselle lehdistölle New Delhissä, jossa ajetaan viikonloppuna MM-pisteistä.

– Olen todellakin erittäin surullinen, että emme ole voittaneet toista maailmanmestaruutta … mielestäni tiiminä olemme riittävän hyviä voittaaksemme ja minusta tuntuu, että itse olen tarpeeksi hyvä. Jostain syystä näin ei ole tapahtunut enkä aio valittaa.