Heikki Kovalainen myöntää, että tallien sarjan rahallisesti miljoonien dollarien arvoisen kymmennen sijan menetys voi olla ongelma hänen jatkolleen Caterhamilla.

Singaporen GP:n Timo Glockin 12:s sija nosti Marussian yhtä pykälää ylemmäksi, eikä Caterhamin suorituskyvyllä taistella samasta sijoituksesta kuin muiden tallien suosiollisella avustuksella.

– Omasta puolestani mitään [sopimuksia] ei ole allekirjoitettu vielä. Minun tavoitteeni ja keskittymiseni on jokaisessa kisaviikonlopussa, sillä tallillemme on tärkeää yrittää saada kymmenes sija takaisin tallien sarjassa Marussialta, Kovalainen sanoi FIA:n torstain lehdistötiedotteessa.

– Se ei tule olemaan helppoa, mutta minusta meidän on tehtävä kaikkemme päästäksemme siihen asemaan, mikäli oikukas kisa tapahtuu uudestaan. Se on siis päätavoitteemme, ja mitä tulee tulevaisuuteemme tallin ja Tonyn kanssa, me emme ole vielä tehneet päätöksiä.

Kovalaisen lahjakkuus on tunnettu, mutta uudessa tilanteessa työnantaja saattaisi tuntea houkutusta hyvin sponsoroitua kuljettajaa kohtaan.

– Tony tietänee, mitä hän saa minusta, mutta hän varmaankin arvioi muitakin vaihtoehtoja nähdäkseen mitä hän haluaa tehdä. Itse odotan. Samaan aikaan tietenkin omat managerini tekevät myös työtä.

– Mitään raportoitavaa ei oikeastaan ole, mutta tärkein asia minulle ja tallillemme täytyy olla se, että puristamme saadaksemme takaisin sen kymmenennen sijan – se on varsin ratkaisevaa.