Sir Jackie Stewart on tarjoutunut jälleen auttamaan Romain Grosjeania ranskalaisen kehittämisessä rauhallisemmaksi ja menestyvämmäksi kuljettajaksi. Skotti, joka toimii tallin omistajayhtiö Geniin konsulttina, uskoo, että ranskalaisella ei ole enää juuri varaa onnettomuuksiin.

– Auttaisin Romainia mielelläni, koska minusta hänellä on valtava potentiaali. Yksinkin onnettomuus lisää, ja hänen mahdollisuutensa ajaa Lotuksella ensi vuonna, puhumattakaan kaikkein parhaista talleista, olisi uhattuna, Stewart sanoo BBC Sportin mukaan.

– Tämä on hänen ensimmäinen täysi kautensa ja hän on tarpeeksi nopea voittamaan kisoja. Minusta hän olisi voinut voittaa kisan tai kaksi tällä kaudella, mutta tällä hetkellä hänen potentiaalinsa jää hänen useiden onnettomuuksiensa varjoon.

– Olen ollut tulokas itse ja minulla oli myös melko hyvä nuorten kuljettajien kehitysohjelma Stewart Grand Prix -tallissa. Autoin silloin sellaisia kuljettajia kuin David Coulthard, J-P Montoya, Gil de Ferran ja Allan McNish.

Stewart tarjoutui ensimmäisen kerran auttamaan Lotus-kuljettajaa jo kesällä, mutta tällöin GP2-mestari kieltäytyi avusta.

– Romain, jonka on sanottava olevan erittäin mukava nuori mies, päätti olla käyttämättä tarjouksen. Kausi oli kiireinen silloin, hänellä oli häämatka edessään ja hän koki tallinsa ihmisten auttavan häntä.

– Kun aika on kypsä sille, että hän haluaa tehdä sen, tulen olemaan saatavilla hänellä, tallin ja minun välisen suhteen vuoksi.