Vaikka Saksan GP-kisoissa ei Kimi Räikkösellä olekaan ollut onni puolellaan, aika-ajoissa Jäämies on ollut vahva. Hockenheimista nykyiseltä Lotus-kuskilta löytyy paalupaikat vuosilta 2005 ja 2006.

Kausi 2005 muistetaan paitsi Räikkösen taistelusta Fernando Alonsoa vastaan, myös hänen uudesta tallikaverista Juan-Pablo Montoyasta, joka Räikkösen tavoin oli luonnollisesti äärimmäisen nopea, mutta personallisuudeltaan vastakohta. Kaksikkoa kutsuttiin mediassa usein kutsumanimellä ”Jää ja Tuli”.

Nopeudestaan huolimatta Montoya nautti kyseenalaista kuuluisuutta virheherkkyydestään. Hockenheimin aika-ajot kyseisenä vuonna olivat tästä yksi esimerkki. Räikkönen ajoi ensin pohja-ajan, jonka jälkeen oli Montoyan vuoro näyttää kykyjään. Kierroksen alussa hän olikin samoilla lukemilla Räikkösen kanssa.

– Montoya tulee kahteen viimeiseen mutkaan, huutaa silloinen ITV-selostaja James Allen.

– Tämä oli se kohta, jossa Räikkönen lipsui. Osoittautuuko se ratkaisevaksi? Ohhoh, valtava liuku Montoyalle! Hän olisi voinut olla vähintään eturivissä, mutta hän on heittänyt sen kaiken pois. Ron Dennis (tallipäällikkö) haluaa vain nielaista hänet!

Katso video tästä!