Caterham-tallin CTO Mike Gascoyne kertoo, että kulujen rajoittaminen ei ole uhka formula ykkösten asemalle moottoriurheilun innovaatioiden kehtona ja teknisenä huippuna. Innovaatioita tullaan näkemään myös nykyistä maltillisemmalla rahan käytöllä.

– Ehdottomasti, koska jos katsoo tallia kuten Caterham, jonka F1-ura on 2,5 vuotta vanha, meidän aika-ajokierroksemme on nyt puolestatoista kahteen sekuntia paalua jäljessä, Gascoyne sanoo James Allenin podcast-lähetyksessä.

– Itse asiassa jos 24 Caterhamia maalattaisiin eri väreillä, saataisiin upea kisa ja huomaisiko kukaan eroa? Valtava summa rahaa käytetään kehityskilpailussa vain siihen, että tosiasiallisesti pysytään täysin samassa lähtöruudussa.

– Kyse on tasapainoilusta, koska innovointia halutaan ja formula ykkösten halutaan olevan moottoriurheilun kuninkuusluokka. Sen täytyy olla nopein yksipaikkaisten autojen sarja maailmassa. Sen täytyy olla paras. Mutta sen täytyy olla kestävä.

Gascoyne ei ole vakuuttunut RRA:n (resurssien rajoitussopimus) toimivuudesta, mutta ehdotuskin häneltä löytyy.

– Minusta me todella tarvitsemme budjettikattoa, mutta ihmiset jätetään vapaaksi käyttämään rahansa miten haluavat – budjettikaton puitteissa. Jos siis haluat käyttää kaikki rahasi kuljettajiin tai tuulitunneliin tai johonkin uuteen temppuinnovaatioon, niin voit tehdä sen, tekniikkapomo sanoo.