MotoGP-sarjan kolmas osakilpailu on ohjelmassa Portugalin Estorilissa sunnuntaina ja ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina.

Mika Kalliolle on kertynyt vuosien saatossa paljon hyviä muistoja Estorilista. Kallio voitti siellä uransa ensimmäisen MM-osakilpailun vuonna 2005, jolloin hän myös starttasi ensimmäistä kertaa paalupaikalta.

– Estoril on vähän sellainen Stop and go -rata, jossa on paljon hitaita mutkia. En mitenkään suuremmin pidä radasta, mutta olen silti saavuttanut täällä hyviä tuloksia, neljä kertaa Estorilissa podiumille yltänyt Kallio kertoi.

Marc VDS -tallin kilpailukyky on ollut heti kauden alusta saakka kilpailukykyisellä tasolla, joten palkintopallisijasta lähdetään jälleen kamppailemaan.

– Täällä on satanut viime päivinä, mutta torstaina oli vähän parempi keli. Epävakaista on jälleen luvassa ainakin perjantaille ja lauantaille, Mika selvitti.

– Radalle on vedetty uutta asfalttia muutamiin kohtiin. Yleensä uusi pinta tarjoaa aina heikomman pidon. Täällä ongelma saattaa olla paljon suurempi, kun uusista kohdista tuntuu pukkaavan kosteutta läpi sateen jälkeen. Vaikka muut radan osuudet kuivuivat, uudella pinnalla oli paljon vesiläikkiä. Tämä lisää riskejä huomattavasti.

– Tekniikkapuolella olemme saaneet kehitystä uuden takahaarukan myötä. Se tarjoaa laajemman säätöalueen, joten pyörän pituuteen pystymme tekemään sellaisia muutoksia, jotka eivät aikaisemmin olleet mahdollisia, Mika vihjaisi.