18:nneksi nopeimman ajan Monacossa kellottanut Heikki Kovalainen aloittaa huomenna 17:nnestä lähtöruudusta Pastor Maldonadon saatua kymmenen lähtöruudun rangaistuksen osumisesta kolmannessa harjoitusjaksossa Sergio Pereziin.

Caterham-kuski uskoo, että vauhti olisi riittänyt toiseen aika-ajojaksoon, mikäli Marussia ei olisi ollut edessä sotkemassa nopean kierroksen.

– Tämä oli hyvä sessio minulle. Minulla on ollut hyvä balanssi läpi viikonlopun ja tulin sessioon tietäen, että voin painaa kovaa. Sanoin insinööreille ennen aika-ajoa, että voisimme päästä toiselle jaksolle ja olimme hyvin lähellä sitä – jos yhtä Marussian autoa ei olisi ollut hidastamassa viimeisellä sektorilla, olisimme päässeet. Ongelma ei ole valtava, sellaista saattuu Monacossa, Kovalainen sanoi tallin tiedotteessa.

Kisa voi lopultakin sujua tavanomaista paremmin myös Caterhamilta.

– Meillä on täällä huomenna auto, jolla voimme taistella edellä olevia autoja vastaan läpi kisan.