Sauber-tallin omistaja ja tallipäällikkö Peter Sauber uskoo, että Euroopan kiertueen alussa voidaan nähdä yllättäviä asioita.

– Tärkein asia tällä hetkellä on tietenkin se, kuinka nopeasti tallit pystyvät kehittämään autojaan, Sauber kirjoittaa sveitsiläisen Blick-sanomalehden kolumnissaan.

– Useimmat tallit ottavat pieniä kehitysaskeleita seuraavissa kahdessa kisassa Kiinassa ja Bahrainissa ennen merkittäviä päivityksiä, joita tulee Euroopan ”kauden” alussa Barcelonassa. Silloin valtatasapaino voi muuttua, Sauber jatkaa.

Vaikka talli on jo kahdessa kilpailussa kerännyt kolme neljäsosaa koko viime kauden pisteistä, tallipomo tietää miten kova haaste on vastassa.

– Taso formula ykkösissä ei koskaan ole ollut yhtä korkea. Jos ei saa kaikkea onnistumaan aika-ajoissa, menettää paljon sijoja. Sen lisäksi keskikasti on lähentynyt kärkeä merkittävästi, mikä voi aiheuttaa epätavallisia järjestyksiä radalla.