Perjantaina Jerezissä ajettiin ratamoottoripyöräilyn toisen MM-osakilpailun vapaat harjoitukset. Keli oli ennusteiden mukaan varsin epävakainen ja sadekuurot kastelivat radan pintaa pitkin päivää.

Aamupäivän Moto2 -treeneissä Mika Kallio ei ajanut kuin kahdeksan kierrosta, joka oli koko porukan pienin kierrosmäärä. Iltapäivällä tilanne oli toinen, kun Marc VDS -tallin suomalaisässä tahkosi rataa viime minuuteilla ahkerasti. Tuloksena olikin toisen jakson selvästi nopein aika lähes puolen sekunnin marginaalilla ennen Johann Zarcoa.

Ranskalainen Zarco oli tosin kellottanut aamupäivällä vajaat kolme kymmenystä Kalliota nopeamman ajan, joten valkeakoskelaisen nimi löytyi perjantain kokonaistuloksista toiselta sijalta.

”Työ jatkuu huomenna pyörän säätöjen osalta”

– Pitkästä aikaa saavutin jakson nopeimman ajan. Olosuhteet olivat vaikeat, mutta sitä osasimme kyllä odottaa. Tilanne oli tietenkin kelin osalta yhtä haastava kaikille, joten työ jatkuu huomenna pyörän säätöjen osalta, Kallio totesi.

– Iltapäivällä oli tekniikkaongelmiakin, kun uuden keulan kanssa oli ongelma, joka ilmeni jarrutuksen loppuvaiheessa. Sen vuoksi en pystynyt menemään riittävän kovaa mutkiin sisään.

– Treenien jälkeen havaitsimme, että takahaarukassa oli halkeama hitsaussauman vieressä. Kenties se vaikutti myös pyörän käyttäytymiseen.

– Radalla oli iltapäivällä niin sanottu puolihullu keli eli osa radasta oli jo vähän kuivunut ja osa oli märkää. Toivotaan, että pääsemme ajamaan täysin kuivallakin radalla, jolloin näemme pyörän todellisen kilpailukyvyn. Alkuillasta lähtien täällä oli taas aurinkoista keliä, mutta olosuhteet tuntuvat vaihtuvan päivällä nopeasti, Kallio raportoi Jerezin varikolta.