Lotus-tallin ratatoimien johtaja Alan Permane paljastaa Autosportin haastattelussa, että Kimi Räikkösen jäänti pois Bahrainin osakilpailun kolmannesta aika-ajojaksosta oli hänelle iloinen yllätys.

– Me olimme uskomattoman nopeita keskikovilla Q1:ssä ja olimme hieman vaikeuksissa pehmeillä – kovissa vaikeuksissa, ollakseni rehellinen. Romainin kanssa tiesimme, että hän ei pääsisi kolmennelle kierokselle ensimmäisellä yrityksellä pehmeillä, joten päätimme tehdä toisen vedon, Permane kertoo.

– Kimin suhteen oli mahdollisuus, että hän olisi saattanut mennä läpi, mutta jos hän jäisi 11:nneksi ja saisi kaksi tuoretta satsia sekä pehmeitä että keskikovia kisaan, Bahrainin kulutuksessa se auttaisi häntä paljon, Permane selittää.

Permane kertoo, että päätös jättää toinen veto tekemättä oli hänen.

– Hän (Räikkönen) istuskeli siellä odottaen ajoa ja minä sanoin: ”Ei, me emme lähde ulos”. Se oli erittäin kova päätös mutta minä sanoin: ”Tehdään näin ja katsotaan mitä tapahtuu”.

– Kimi ei päässyt läpi ja voin rehellisesti sanoa, että hänen jäädessä 11:nneksi en ollut yhtään kimpaantunut – olin iloinen.