Saudi-Arabian GP

Formula 1 – Saudi-Arabian GP.

F1-kaudella 2021 nähdään täysin uusi kilpailu, Saudi-Arabian GP, joka ajetaan Jeddahin katuradalla 3.-5.12.

Tältä sivulta löydät tuoreimmat kisauutiset, tulokset harjoituksista, aika-ajoista ja itse kilpailusta sekä tietoa radasta.

Näytä tulokset

Saudi-Arabian GP -uutiset

Näin valmistuu Saudi-Arabian GP:n rata – katso kuvat Jeddan radasta

Saudi-Arabian GP järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kilpailu on lisätty jo Formula 1 -kalenteriin, vaikka rata itsessään ei ole edes vielä valmis. F1-sarja julkaisi sometileillään...

Maailman nopein F1-katurata! – Tällainen on Saudi-Arabian GP-näyttämö

F1-sarja esitteli tänään tällä kaudella ajettavan Saudi-Arabian GP:n konkreettiset suunnitelmat. Jeddan suurkaupunkiin rakennettava 6,175 kilometriä pitkä katurata tulee olemaan tällä kaudella sarjan toiseksi pisin, sisältäen...

Lewis Hamiltonilta tiukka ihmisoikeusvaatimus F1-pomoille Saudi-Arabian kisasta

Lewis Hamilton vaatii F1-sarjan johtajistoa välttämään silmien ummistamista Saudi-Arabian ihmisoikeusrikkomuksilta. Autourheilun kuninkuusluokka tiedotti hiljattain liittävänsä ensi vuoden kisakalenteriinsa Lähi-Idän öljymahdin Saudi-Arabian. Uutinen otettiin yllätynein sekä tyrmistynein...

Saudi-Arabian GP:n tulokset 2021

Kilpailu

Aika-ajot

3. harjoitukset

2. harjoitukset

1. harjoitukset

Saudi-Arabian GP:n perustiedot

Saudi-Arabian GP
  • Rata: Jeddah Street Circuit
  • Sijainti: Jeddah Corniche, Saudi-Arabia
  • Radan pituus: Ilmoitetaan myöhemmin
  • Kilpailun pituus: Ilmoitetaan myöhemmin
  • Radan suunnittelija: Hermann Tilke
  • Eniten voittoja: –
  • Eniten voittoja (talli): –
  • Suomalaiset voittajat: –

 

Lähde: F1.com, Wikipedia

Saudi-Arabian GP:n rata - Jeddah Street Circuit

Kuva tulossa myöhemmin.

Avainkohdat:

  • Tulossa myöhemmin

Ratkaisun paikka

Tulossa myöhemmin.

Saudi-Arabian GP:n aikataulu

  • Kellonajat Suomen aikaa.
SessioPvmPäiväKlo
1. harjoitukset3.12.Pe14.30
2. harjoitukset3.12.Pe18.00
3. harjoitukset4.12La15.00
Aika-ajo4.12.La18.00
Kilpailu5.12.Su18.00

Saudi-Arabian GP:n televisiointi

Formula 1:n lähetysoikeudet omistaa Suomessa MTV Oy, joka näyttää kisaviikonloput maksullisilla C More -kanavillaan ja C More -suoratoistopalvelussa.

C More Sport -kanavapaketti maksaa kuukaudessa 29,95 euroa. C More näyttää kanavillaan myös kaikki F2- ja F3-sarjojen osakilpailut.

Saudi-Arabian GP -viikonlopun lähetysajat

Ilmoitetaan myöhemmin.

Lähde: C More

Saudi-Arabian GP:n tulokset viime vuosina

Ei vielä kisoja.

Saudi-Arabian GP:n historiaa

Saudi-Arabian GP sai alkusysäyksen vuonna 2019, kun maa tarjosi F1:lle peräti 60 miljoonaa euroa siitä, että F1-sirkus saapuisi Saudi-Arabiaan. Silloin ei vielä ollut tiedossa, missä kisa järjestettäisiin.

Heti alusta alkaen oli selvää, että F1 tulisi saamaan kritiikkiä sarjan viemisestä Saudi-Arabiaan, jota on syytetty ihmisoikeuksien rikkomisesta.

Lopulta tarjous meni läpi ja Saudi-Arabia sai oman F1-osakilpailunsa. Saudi-Arabiasta tulee historian 33. isäntämaa F1:ssä joulukuussa 2021.

F1-fanit eivät olleet todellakaan tyytyväisiä päätökseen. Myös ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat voimakkaasti F1:n ratkaisua. Ihmisoikeusjärjestöt myös vetosivat kuljettajiin, jotta he boikotoisivat Saudi-Arabian osakilpailua.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton otti Saudi-Arabian ongelmallisen aseman esiin Racefans-sivuston haastattelussa.

– Maailmassa on paljon organisaatioita, jotka ummistavat silmänsä asioilta ja käyttävät sitä tekosyytä, että kyse on ”politiikasta”. Ihmisoikeudet eivät ole poliittinen asia. Ihmisoikeuksien pitäisi olla tasavertaisia kaikille. Nyt olemme menossa kaikkiin näihin maihin, joissa tuo on ongelma, Hamilton sanoi suoraan.

Ennen kautta 2021 rataprofiili oli vielä auki. Radan suunnittelijaksi on pestattu tuttu mies Hermann Tilke, joka on ollut suunnittelemassa useita F1-ratoja.

Voittajat vuosina 2021-

VuosiVoittajaTalli
2021