Saudi-Arabian GP

Formula 1 – Saudi-Arabian GP.

F1-kaudella 2021 nähdään täysin uusi kilpailu, Saudi-Arabian GP, joka ajetaan Jeddahin katuradalla 3.-5.12.

Tältä sivulta löydät tuoreimmat kisauutiset, tulokset harjoituksista, aika-ajoista ja itse kilpailusta sekä tietoa radasta.

Näytä tulokset

Saudi-Arabian GP -uutiset

Red Bullilla on vaihtunut ääni kellossa: Tästä syystä Lewis Hamiltonin ”rakettimoottori” ei enää pelota...

Energiajuomatalli Red Bull on ollut äänekäs viime kilpailuissa Mercedeksen autosta. Edelliset kaksi kilpailua voittanut saksalaistalli on ollut omassa luokassaan vauhdin suhteen ja tämä on...

F1-mestaruus voi ratketa jo ensi kilpailussa – näin Max Verstappen voi varmistaa mestaruutensa Saudi-Arabiassa

Yksi viime vuosien parhaista mestaruustaistoista voi ratketa kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa Saudi-Arabiassa. Lewis Hamiltonille ei ole mahdollisuutta voittaa mestaruutta, mutta Max Verstappen voi karata saavuttamattomiin tarpeeksi suurella pistesaaliilla. Kaksikon...

Uskomatonta nopeutta! Jeddahin uudesta katuradasta julkistettiin videokierros virtuaalimuodossa – video herättää myös huolenaiheita

F1-sarja matkaa Saudi-Arabiaan muutaman viikon päästä historian ensimmäiseen kilpailuun Jeddahin katuradalla. Tällä hetkellä radan valmistus on vielä vaiheessa, mutta F1-sarjan virallinen videopeli F1 2021...

Saudi-Arabian GP:n tulokset 2021

Kilpailu

Aika-ajot

3. harjoitukset

2. harjoitukset

1. harjoitukset

Saudi-Arabian GP:n perustiedot

Saudi-Arabian GP
  • Rata: Jeddah Street Circuit
  • Sijainti: Jeddah Corniche, Saudi-Arabia
  • Radan pituus: Ilmoitetaan myöhemmin
  • Kilpailun pituus: Ilmoitetaan myöhemmin
  • Radan suunnittelija: Hermann Tilke
  • Eniten voittoja: –
  • Eniten voittoja (talli): –
  • Suomalaiset voittajat: –

 

Lähde: F1.com, Wikipedia

Saudi-Arabian GP:n rata - Jeddah Street Circuit

Kuva tulossa myöhemmin.

Avainkohdat:

  • Tulossa myöhemmin

Ratkaisun paikka

Tulossa myöhemmin.

Saudi-Arabian GP:n aikataulu

  • Kellonajat Suomen aikaa.
SessioPvmPäiväKlo
1. harjoitukset3.12.Pe14.30
2. harjoitukset3.12.Pe18.00
3. harjoitukset4.12La15.00
Aika-ajo4.12.La18.00
Kilpailu5.12.Su18.00

Saudi-Arabian GP:n televisiointi

Formula 1:n lähetysoikeudet omistaa Suomessa MTV Oy, joka näyttää kisaviikonloput maksullisilla C More -kanavillaan ja C More -suoratoistopalvelussa.

C More Sport -kanavapaketti maksaa kuukaudessa 29,95 euroa. C More näyttää kanavillaan myös kaikki F2- ja F3-sarjojen osakilpailut.

Saudi-Arabian GP -viikonlopun lähetysajat

Ilmoitetaan myöhemmin.

Lähde: C More

Saudi-Arabian GP:n tulokset viime vuosina

Ei vielä kisoja.

Saudi-Arabian GP:n historiaa

Saudi-Arabian GP sai alkusysäyksen vuonna 2019, kun maa tarjosi F1:lle peräti 60 miljoonaa euroa siitä, että F1-sirkus saapuisi Saudi-Arabiaan. Silloin ei vielä ollut tiedossa, missä kisa järjestettäisiin.

Heti alusta alkaen oli selvää, että F1 tulisi saamaan kritiikkiä sarjan viemisestä Saudi-Arabiaan, jota on syytetty ihmisoikeuksien rikkomisesta.

Lopulta tarjous meni läpi ja Saudi-Arabia sai oman F1-osakilpailunsa. Saudi-Arabiasta tulee historian 33. isäntämaa F1:ssä joulukuussa 2021.

F1-fanit eivät olleet todellakaan tyytyväisiä päätökseen. Myös ihmisoikeusjärjestöt kritisoivat voimakkaasti F1:n ratkaisua. Ihmisoikeusjärjestöt myös vetosivat kuljettajiin, jotta he boikotoisivat Saudi-Arabian osakilpailua.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton otti Saudi-Arabian ongelmallisen aseman esiin Racefans-sivuston haastattelussa.

– Maailmassa on paljon organisaatioita, jotka ummistavat silmänsä asioilta ja käyttävät sitä tekosyytä, että kyse on ”politiikasta”. Ihmisoikeudet eivät ole poliittinen asia. Ihmisoikeuksien pitäisi olla tasavertaisia kaikille. Nyt olemme menossa kaikkiin näihin maihin, joissa tuo on ongelma, Hamilton sanoi suoraan.

Ennen kautta 2021 rataprofiili oli vielä auki. Radan suunnittelijaksi on pestattu tuttu mies Hermann Tilke, joka on ollut suunnittelemassa useita F1-ratoja.

Voittajat vuosina 2021-

VuosiVoittajaTalli
2021