F1-sarjan uusi Saudi-Arabian osakilpailu sai täystyrmäyksen formulafaneilta sosiaalisessa mediassa.

Autourheilun kuninkuusluokka julkisti torstaina kisaavansa tulevalla kaudella ensi kertaa koskaan Jeddahissa, Saudi-Arabiassa.

Lähi-Idän öljymahdista on tulossa 33. isäntämaa formula ykkösille lajin historiassa. Vaikka F1 hehkuttikin itse uutisiaan mainiona askeleena eteenpäin, ei asiaa nähty aivan samalla tavalla lajiväen ja laajemman kansan keskuudessa.

F1 sai heti rankkaa arvostelua ihmisoikeusjärjestöiltä, jotka väittivät kilpailun olevan arabivaltion yritys valkopestä laajasti raportoituja ihmisoikeusrikkomuksiaan.

Samaan epäkohtaan tarttuivat myös formulafanit suositulla Reddit-somealustalla. F1-keskustelulle omistetulla keskustelupalstalla jaettiin ”Saudi-Arabian uutta rataa” esittävä kuva, jossa radan profiili oli taiteiltu keskisormen muotoiseksi. Yllä oli teksti ”vitut kaikille ihmisoikeuksille -radan kokonainen suunnitelma”.

Leaked Saudi Arabian circuit layout from formula1