Lewis Hamilton vaatii F1-sarjan johtajistoa välttämään silmien ummistamista Saudi-Arabian ihmisoikeusrikkomuksilta.

Autourheilun kuninkuusluokka tiedotti hiljattain liittävänsä ensi vuoden kisakalenteriinsa Lähi-Idän öljymahdin Saudi-Arabian.

Uutinen otettiin yllätynein sekä tyrmistynein tunnelmin vastaan formulakansan keskuudessa. Fanit hämmästelivät, miksi F1:n on mentävä taas kerran räikeistä ihmisoikeusrikoksista syytettyyn maahan killpailemaan.

Vaikka Hamilton ei peräänkuuluttanutkaan varsinaista boikottia Saudi-Arabian GP:lle, kehotti hän vahvasti F1-pomoja miettimään vähemmistöjen ja toisinajattelijoiden asemaa maaassa.

– Maailmassa on paljon organisaatioita, jotka ummistavat silmänsä asioilta ja käyttävät sitä tekosyytä, että kyse on ”politiikasta”. Ihmisoikeudet eivät ole poliittinen asia. Ihmisoikeuksien pitäisi olla tasavertaisia kaikille. Nyt olemme menossa kaikkiin näihin maihin, joissa tuo on ongelma, brittitähti moitti Racefans-sivuston haastattelussa.