Valtteri Bottaksen huima aika-ajoputki katkesi lauantaina Silverstonessa.

Suomalainen karsiutui ensimmäisessä osiossa epävakaissa olosuhteissa Silverstonessa. Aika-ajotulos jättää kuitenkin paljon kysymyksiä, sillä Sauberin strategia pilasi suomalaisen aika-ajon totaalisesti.

Jatkuvasti parantuneet rata-ajat pudottivat Bottaksen lopulta sijalle 16. Erikoista oli se, ettei Sauber pitänyt Bottasta radalla loppuun asti. Usea kuski ajoi ohi radan parantuessa, mukaan lukien tallikaveri Zhou Guanyu. Kiinalaiskuski meni jatkoon, Bottas ei.

Näin ollen Bottas jäi tallikaverinsa taakse ensimmäistä kertaa tällä kaudella aika-ajoissa. Jos viime kausi otetaan huomioon, Zhou pääsi suomalaisen eteen lähtöruutujärjestyksessä ensimmäistä kertaa 16 kisaviikonloppuun.

Sessiosta karsiutuivat myös Kevin Magnussen, Alpinet sekä aiemmin keskeyttänyt Sergio Perez.

LUE MYÖS: