Britannian GP:n aika-ajoissa kotiyleisölle tarjottiin harvinaista herkkua.

Kärkikolmikon valtasivat kotiyleisön suosikit. Mercedes löi pöytään yllätyksen vallaten eturivin. Viime viikonloppuna Itävallassa voittanut George Russell lähtee paalulta. Nuori britti peittosi tallikaveri Lewis Hamiltonin reilulla kymmenyksellä. McLarenin Lando Norris lähtee kolmannesta ruudusta.

MM-kärkinimi Max Verstappen ei yltänyt kärjen vauhtiin, vaan jäi vasta ruutuun neljä. Red Bullin auto ei tuntunut toimivan. Verstappen vahingoitti autoaan aika-ajojen ensimmäisessä osiossa. Viidenteen ruutuun asettuu Oscar Piastri.

Haasin Nico Hülkenberg oli peräti kuudes.

Ferrarille päivä oli jälleen pettymys. Carlos Sainz oli vasta seitsemäs samalla, kun tallikaveri Charles Leclerc karsiutui jo toisessa osiossa. Monacolainen jäi ruutuun 11.

Kärkikymmenikön täydentävät Lance Stroll, Alex Albon sekä Fernando Alonso. Valtteri Bottas lähtee ruudusta 16 tallin pilattua suomalaisen aika-ajon.