Alpinen F1-talli vahvisti maanantaina, ettei Esteban Ocon jatka ranskalaistallin leivissä kuluvan kauden jälkeen.

Näin ollen Oconin ja Alpinen viiden vuoden yhteinen matka tulee päätökseen ja ranskalaiskuskin vapauttaminen vapaille markkinoille maustaa villinä pyörivää kuskirulettia entisestään. Oconin leiristä luvataan uutisia hyvinkin pikaisella aikataululla.

– Urani alkoi Enstonessa jo ollessani teini, joten se tulee olemaan aina erityinen paikka minulle. Meillä on ollut mahtavia ja raskaitakin hetkiä yhdessä ja olen kiitollinen jokaiselle ajastani tiimissä, kommentoi Ocon tallin tiedotteessa.

– Tiedotan suunnitelmistani hyvin pian, mutta sillä välin keskittymiseni on radalla tämän tiimin kanssa ja menestyminen loppukauden ajan, tuumasi Ocon.

Alpinen tallipäällikkö Bruno Famin kiitteli Oconin panosta ja aikaa ranskalaistallissa. Oconin saavutuksiin lukeutuvat Alpinella muun muassa Unkarin GP:n voitto kaudella 2021 sekä kaksi muuta palkintosijaa.

– Tahdomme kiittää Estebanin sitoutumista edellisen viiden vuoden aikana. Olemme juhlineet monia fantastisia hetkiä, kuten ikimuistoinen Unkarin GP:n voitto, sanoo puolestaan Famin.

– Meillä on vielä 16 kisaa jäljellä selkein suunnitelmin, eli puskea tiimiä parempiin suorituksiin radalla. Toivotamme Estebanille hyvää seuraavaa lukua hänen ajourallaan sitten, kun se aika tulee, kommentoi tallipomo.

Alpinen kuluva kausi on ollut vaikea ja Oconin tulevaisuudesta tiimin kanssa on spekuloitu jo pitkään. Ranskalaiskuski ei ole ollut tyytyväinen tallin suoritustasoon, eikä tilannetta ole auttanut hänen yhteenottonsa tallikaveri Pierre Gaslyn kanssa. Saagaan lisättiin uusi luku F1-sarjan edellisessä kilpailussa Monacossa, kun Ocon toheloi itsensä ulos kilpailusta osuessaan Gaslyyn turhan aggressiivisessa ohitusyrityksessä.

LUE LISÄÄ