Valtteri Bottas neuvottelee para-aikaa kolmen eri F1-tallin kanssa.

Motorsport.comin mukaan Bottas on lähellä ajopaikkaa kaudelle 2025. Suomalaisen sopimus päättyy Sauberin kanssa tähän kauteen, joten 34-vuotias on heittänyt verkot vesille uransa jatkumisen kannalta. Bottasta harkitaan tällä hetkellä Williamsille, Haasille sekä Alpinelle.

Motorsport.comin mukaan Alpine on kuitenkin liikkuessa yllättäen kauemmas suomalaisen palkkaamisesta. Tällä hetkellä Mick Schumacher on vahvasti ehdolla ranskalaistallin kisakuljettajaksi ensi kaudeksi.

Kaksi kautta sivussa kuninkuusluokasta ollut toisen polven kilpakuski ajaa Alpinen organisaatiossa kestävyyssarja WEC:tä. F1-tallipäällikkö Bruno Famin kehui nuoren saksalaisen asennetta.

– Mickin työnjälki on ollut loistavaa, Famin aloitti Motorsport.comin haastattelussa.

– Olen erityisen tyytyväinen hänen asenteeseensa. Totta kai hän on myös nopea, mutta kaikki tietävät sen. Kestävyyssarjassa hän on joutunut sopeutumaan. Joten me arvioimme hänen kohdallaan paljon muutakin kuin pelkkää suoritustasoa radalla.

– Hän on ehdottomasti listallamme, kun mietimme ensi kauden kuljettajasuunnitelmista.

Alpinen kuljettajakaksikko Pierre Gasly sekä Esteban Ocon ovat molemmat ilman sopimuksia ensi kaudelle. Tallin sisältä on raportoitu turbulenssia, eikä kaksikon jatko ole varmaa.

LUE MYÖS: