Aston Martin lähetti virallisen tutkintapyynnön Kiinan aika-ajojen lopputuloksesta lauantaina.

Talli uskoo, että Ferrarin Carlos Sainz olisi pitänyt hylätä sessiosta. Espanjalainen kolaroi autonsa Q2-osiossa, joutuen melkein jättämään autonsa radalle. Tilanteesta aiheutui punainen lippu, mutta Sainz sai kuitenkin kituuteltua varikolle ilman ulkopuolista apua, ja sai ajettua itsensä jatkoon, yltäen lopulta seitsemänteen lähtöruutuun.

Aston Martin argumentoi, että sääntökirja sanoo, ettei radalle pysähtynyt kuljettaja saa jatkaa sessiota loppuun saakka. Säännöissä ei tarkenneta kuinka kauan kuskin tulee olla paikoillaan.

Pitkän tutkinnan jälkeen tuomaristo linjasi, ettei Sainzia hylätä aika-ajoista, vaikka punaiset liput aiheutuivatkin espanjalaisen kolarin toimesta. Vailla sopimusta ensi kaudeksi oleva Sainz nähtiin tehneen kaikki ilman ulkopuolista apua.

Huomisen Kiinan osakilpailun kärkikolmikosta lähtee Max Verstappen, Sergio Perez sekä Fernando Alonso.

LUE MYÖS: