F1-kauden avaavan Bahrainin osakilpailun ennakkoasetelmat ovat jännittävät. Perjantaina todellisista voimasuhteista yhdellä kierroksella saatiin ensimmäiset näytteet, kun Red Bullin Max Verstappen nappasi odotetusti paalupaikan.

Ykkösruutu ei kuitenkaan tullut yhtä helposti kuin viime kaudella totuttiin ja etenkin Ferrari löikin painetta energiajuomatallille loppuun saakka. Esimerkiksi Charles Leclercin Q2-session nopein aika olisi riittänyt paalupaikkaan, mutta monacolainen ei saanut kaikkea irti ratkaisevilla hetkillä. Tallien todellisesta kisavauhdista ja renkaiden kestävyydestä saadaan ensimmäine otatus lauantaina.

Torstain harjoituksissa tiimien kisavedoista voi päätellä hieman esimakua tulevasta ja tiimit olivatkin ilahduttavan lähellä toisiaan. Red Bullin oletetaan olevan edelleen ykkönen, mutta McLaren, Mercedes, Ferrari sekä jopa Aston Martinin ei uskota olevan kovin kaukana.

Torstain kisavedoissa McLarenin arviotiin olevan noin puolitoista kymmenystä Red Bullia hitaampi per kierros, mutta todellisista bensamääristä ja harjoitusohjelmista ei ole tarkempia tietoja. McLaren, Mercedes, Ferrari ja Aston Martin mahtuivat kaikki 3-4 kymmenyksen sisään toisistaan rengaskovuudesta riippuen. Toiset olivat vahvempia pehmeillä renkailla ja toiset taas keskikovilla, joten siltäkin osin jännitettävää riittää.

Taaempana jämäpisteistä tulevat tappelemaan RB, Williams, Haas ja suomalaisittain toivottavasti myös Valtteri Bottaksen edustama Kick Sauber -talli. Bottas oli perjantain jälkeen toiveikas auton paremmasta toimivuudesta kisamitassa, eikä kokenut suomalainen heittänyt vielä pyyhettä kehään jopa pistetaistosta.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas latasi toivonsa kisavauhtiin: ”Ei heitetä vielä pyyhettä kehään”

Nämäkin spekulaatiot saadaan päätökseen kello 17:00 eteenpäin Suomen aikaa, kun starttivalot sammuvat ensimmäisen kerran tällä kaudella Bahrainin Sakhirissa. Alla kilpailun lähtöjärjestys.

Jos upotus ei näy laitteellasi, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
The starting grid for the season opener 👀

#F1 #BahrainGP

LUE LISÄÄ