Kick Sauber -tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottaksen kauden ensimmäinen aika-ajo meni huonosta tuloksesta huolimatta enempi tai vähempi odotuksien mukaan.

Bottas starttaa lauantain kilpailuun ruudusta 16 ja matka pisteille on pitkä. Tallien voimasuhteet kisavauhdissa on kuitenkin vielä mysteeri ja Sauber on tuntunut pidemmissä vedoissa paremmalta kuin yhdellä kierroksella.

– Ei vain ollut vauhtia yhdellä kierroksella, että koko viikonlopun ollut vähän sama. Toivon, että kisavauhti on parempaa kuin mitä tänään nähtiin. Jostain syystä vaan yhdellä kierroksella ei ollut vauhtia, tuumasi Bottas Viaplayn haastattelussa.

Bottaksen mukaan talli osasi odottaa löytyvänsä aika-ajoissa niiltä sijoilta, minne he päätyivät. Tallikaveri Zhou Guanyu jäi taakse yhden tuhannesosan erolla. Suomalainen kuitenkin yritti pysyä toiveikkaana kisavauhdista ja mahdollisesta noususta jopa pistetaistoon.

– Vaikea tietenkin ennustaa kisavauhtia. Tottakai tähdätään kympin sakkiin, mutta onko se mahdollista, niin sitä en osaa sanoa. Tottakai uusi auto ja vielä paljon aikaa löydettävänä, niin kuitenkin vasta yksi rata ja yhdet olosuhteet, niin ensi viikolla voi olla eri asia. Ei heitetä vielä pyyhettä kehään, veisteli suomalaiskuski.

Paalupaikan lauantaiseen kilpailuun nappasi odotetusti Red Bull -tähti Max Verstappen. Kilpailu käynnistyy kello 17:00 Suomen aikaa.

LUE LISÄÄ