Entinen F1-kuski sekä asiantuntija Johnny Herbert lataa kovaa puhetta Max Verstappenin Mercedes-huhuihin liittyen.

Herbertin mukaan kolminkertaisen maailmanmestarin sopimus Mercedeksen kanssa olisi varmistumassa. Hollantilaista on linkitetty Mercedekselle Red Bullin tallipäällikkö Christian Hornerin ahdistelujupakan myötä. Saagassa on ehditty kokea jo monenlaisia käänteitä ja tiimin sisällä tunnutaan käyvän kovaa valtataistelua kukkulan kuninkuudesta.

LUE MYÖS: Säästikö Red Bull -pomo tällä peliliikkeellä nahkansa? Max Verstappenin sopimuksesta kova paljastus

Herbert yhtyy Verstappenin isän Jos Verstappenin hiljattain laukomiin kommentteihin siitä, että tiimi on vaarassa hajota, mikäli tulipalo Hornerin ympärillä ei kohta lakkaa palamasta. Britti uskoo tämän ajavan kolminkertaista mestaria ulos tiimistä, vaikka alla onkin sarjan ylivoimasesti paras auto. Sen lisäksi Herbert uskoo mestarisuunnittelija Adrian Neweyn seuraavan perässä, mikäli shokkisiirto Mercedekselle tapahtuisi.

– Kuulin, että se diili on aikalailla valmis Maxin ja Mercedeksen välillä, pamauttaa Herbert PlanetF1-sivuston mukaan.

Monet ovat ihmetelleet moisia huhuja jo pelkästään siitä syystä, että Red Bull dominoi radalla, eikä Mercedeksestä ole ollut haastajaksi sitten kauden 2021 valmistajien mestaruutensa jälkeen,

– En usko sen olevan paras skenaario Maxin kannalta. Mercedes on ollut vaikeuksissa edelliset kolme vuotta, eikä heillä vieläkään ole hyvää autoa, jatkaa Herbert.

– Tämä juonittelu repii Red Bullin riekaleiksi, kuten Jos Verstappenkin sanoi. Se hajottaa tiimiä siihen pisteeseen, että he saattavat menettää heidän isoimman aseensa, eikä se ole Christian Horner, vaan Max Verstappen.

– Jos huhut ovat totta, niin se on mahdollista, että Adrian (Newey) lähtisi hänen mukanaan. Uskon siihen olevan erittäin suuri mahdollisuus, että se tapahtuu, veisteli Herbert.

LUE LISÄÄ