F1-mahtitalli Red Bull aikoo kosiskella Carlos Sainzia takaisin Red Bull -perheeseen, mikäli on tallipäällikkö Christian Hornerin puheisiin uskominen.

Sainzin Ferrari-sopimus päättyy kuluvan kauden päätteeksi ja espanjalaisella riittää varmasti vientiä sekä kysyntää muista talleista. Sainz on laittanut yleisesti kovana kuskina pidetyn tallikaveri Charles Leclercin ahtaalle ja viime viikonloppuna 29-vuotias espanjalainen kaasutteli vakuuttavaan voittoon Australian GP:ssä.

Suorituksen arvoa alleviivaa se, että vielä kaksi viikkoa sitten Sainz makasi leikkauspöydällä umpilisäkkeen poisto-operaatiossa. Sainz jää ilman työpaikkaa, kun Ferrari päätti palkata ensi kaudeksi Leclercin tallikaveriksi Lewis Hamiltonin. Red Bull -pomo Horner paljasti Sainzin olevan todellisessa harkinnassa Max Verstappenin tallikaveriksi, vaikka energiajuomatallin luulisi turvautuvan sisartallinsa- tai oman kuskiakatemiansa kuskeihin.

– Haluamme saada niin hyvän kuskikaksikon kuin mahdollista ja joskus on katsottava omien vaihtoehtojemme ulkopuolelle. Erittäin nopea ja kohta työtön kuljettaja voitti tänään kisan, joten markkinoilla on tarjontaa, sanoi Horner Australiassa The Racelle.

Aiemmin Red Bullin on oletettu päättävän sisartalli Racing Bullsin kuljettajien Yuki Tsunodan sekä Daniel Ricciardon välillä, kumpi saa paikan ykköstallissa ensi kaudeksi. Sainzin huippusuoritukset ovat kuitenkin lisäämässä valinnan vaikeutta, vaikkakaan Sainzin omista haluista palata Red Bull -perheeseen ei ole takeita.

Sainz katkaisi aikoinaan Red Bull -siteensä sen takia, ettei tarjolla ollut mahdollisuuksia edetä ykköstiimiin. Espanjalainen siirtyi tuolloin Toro Rossolta (nyk. RB) Renault-talliin kaudeksi 2017 ja on sittemmin ajanut myös McLarenilla ennen Ferrari-pestiään. Sainzin voitto sunnuntaisessa Australian GP:ssä oli miehen uran kolmas.

LUE LISÄÄ