Aston Martinin konkarikuskin Fernando Alonson Australian GP:ssä saama aikarangaistus kilpailun jälkeen on herättänyt kovaa polemiikkia.

Pikaisen someanalyysin perusteella suuri osa vaikuttaisi olevan sitä mieltä, että espanjalaisen saama 20 sekunnin aikasakko oli järjetön. Tuomaristo lätkäisi Alonsolle varikon läpiajorangaistuksen, mutta koska vanha kettu ei sitä ehtinyt kärsiä, se muutettiin 20 sekunnin lisäykseksi loppuaikaan. Mielipiteitä on kuitenkin monia ja osa on myös tuominnut Alonson metkut. Yksi heistä on entinen F1-kuljettaja Robert Doornbos.

– Hän himmasi 300 metriä aiemmin ja sitten vielä lisää. Sen takia Russell yllättyi niin pahasti, kommentoi Doornbos Ziggo Sportsille.

– Hyvän ulostulon yrittäminen on mahdollista, mutta jos aiheutat sillä onnettomuuden, niin kysymyksiä nousee pintaan. Sen jälkeen FIA haluaa nähdä datan, sillä data ei koskaan valehtele.

Herättikö Alonson oma reaktio tuomariston epäilykset?

Myöhemmin tuli ilmi Alonson oma tiimiradio tilanteen tiimellyksessä, jossa espanjalainen keuhkoaa kiihkeästi autonsa ongelmista ja kertoo muun muassa kaasupolkimen jäykkyydestä. Doornbossin mukaan vanha kettu olisi saanut suorittaa Oscarin arvoista näyttelijän työtä, jotta tämän myyminen olisi mennyt tuomaristolle läpi.

– Hän ei onnistunut siinä ja FIA myös huomasi sen, jatkaa entinen Jordan- ja Red Bull -kuljettaja.

Kokenut kehäkettu taitaa metkut, mutta mentiinkö tällä kertaa liian pitkälle? Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Alonson oma tarina on ristiriitainen. Aston Martin -kuljettaja ehti jakaa kommentteja ennen tuomariston kuulemista Sky Sportsille, jolloin hän kertoi kärsineensä jonkinlaisesta akuston latausongelmasta.

– Minulla oli joitain ongelmia viimeiset 15 kierrosta akkujen ja latauksen kanssa. Olin hieman vaikeuksissa kisan lopussa, joten en pystynyt keskittymään takana tuleviin, sanoi Alonso.

Tuomariston kuulemistilaisuuden aikana Alonson kuitenkin raportoitiin PlanetF1-sivuston mukaan kertoneen aivan muuta.

– Hän yritti lähestyä kuudennetta mutkaa erilailla, eli nostamalla aiemmin ja ajamalla hitaammin mutkan läpi saadakseen paremman ulostulon, lukee raportissa.

– Se meni kuitenkin hieman pieleen ja hän joutui lyömään lisää hönkää päästäkseen takaisin vauhtiin.

Tilanteesta teki myös erikoisen se, että Russell itse ehti ottaa ulosajon jo omaan piikkiinsä, mutta silti tilanne lopulta tutkittiin ja Alonso sai rangaistuksen. Tuomaristo kävi läpi Alonson datan, jonka mukaan hän jarrutti 100 metriä aikaisemmin kuin millään aikaisemmalla kierroksellaan.

Tuomariston raportissa tämän kerrottiin rikkovan sääntöpykälää, jossa kerrotaan, ettei autoa saa milloinkaan ajaa tarpeettoman hitaasti tai holtittomalla tyylillä, joka on kanssakilpailijoille vaaraksi. Espanjalaiskonkari putosi lopputuloksissa kuudennelta sijalta kahdeksanneksi. Aston Martin ei tehnyt valitusta rangaistuksesta.

LUE LISÄÄ