Alpinen F1-tallin startti kauteen on ollut synkkä. Ranskalaistalli oli viikko sitten Bahrainissa koko joukon hitain tiimi, eikä Saudi-Arabiassa ole näkynyt valoa tunnelin päässä.

Tiimin voi jo siteerata olevan jo jonkin sortin kriisissä, sillä tiimin avainhenkilöitä pistettiin pihalle Bahrainin GP:n jälkeen ja tallin viime kaudella alkanut alamäki tuntuu vain jyrkkenevän. Uusi negatiivinen luku merkattiin Alpinelle perjantain aika-ajoissa, kun Pierre Gasly sekä Esteban Ocon saivat aikaiseksi lähtöruudut 17-18. Taakse jäivät vain Williamsillaan vaikeuksissa ollut Logan Sargeant sekä Sauberin Zhou Guanyu, joka ei kolmannessa harjoituksessa tapahtuneen ulosajonsa takia saanut aikaa ollenkaan.

Siinä missä kaikki muut tallit osoittivat kilpureidensa kehitystyötään selvästi nopeammilla kierroksilla kuin vuosi sitten samalla radalla, oli Alpinen kehitys toiseen suuntaan. Ranskalaistallin aika-ajovauhti oli lähes neljä kymmenystä hitaampaa kuin viime vuonna Jeddan vauhtirännissä.

Alpine ei tuonut ainuttakaan päivitysosaa Saudi-Arabiaan, joten ranskalaistallin kilpurilla rimpuileva Gasly osasi odottaa vaikeaa viikonloppua.

– Tiesimme, ettei tämä viikonloppu varmaankaan tuo muutosta, sillä auto on tismalleen sama, sanoi ranskalainen RaceFansille.

Ocon oli samoilla linjoilla ja kertoi taistelevansa, vaikkakin kilpailusta saattaa jälleen tulla pelkästään datan keruuta.

– Sitten se on niin ja jatkamme työn tekoa, veisteli Ocon.

Saudi-Arabian GP käynnistyy kello 19:00 Suomen aikaa.

LUE LISÄÄ