Kenian MM-rallin ohjelmassa oli lauantai-aamuna jo kilpailun yhdeksäs erikoiskoe. Noin 15 kilometrin mittaisen rypistyksen nopein oli Thierry Neuville.

Keniassa ehdittiin aamulla ajaa aiemmin yksi erikoiskoe, eikä Safari antanut armoa. Tällä kertaa renkaanvaihtopuuhiin joutui Toyotan MM-haastaja Elfyn Evans. Walesilainen menetti aikaa lähes kaksi minuuttia ja putosi toiselta sijalta viidenneksi. Näin ollen ainakin tässä kohtaa Evansin MM-taistelu on vaikeutumassa Hyundai-kuski Neuvilleen nähden.

Perjantaina rallia dominoinut Kalle Rovanperä yrittää ottaa varovaisesti lauantaina ja maksimoida pistepotin. EK9:llä suomalaistähti lasketteli aamun tapaan varmasti läpi vältellen rengasrikkoja tai auton hajottamista. Ero taakse on iso, joten se tuo oman haasteensa ajamiseen.

– Aika varovasti tultiin. Tänään on paljon kiviä ja yritetään välttää ongelmia. Hankalaa yrittää ajattaa tuota vauhtia, mutta koitetaan ajaa vaan nätisti, sanoi Rovanperä.

Hyundain keikkakuski Esapekka Lappi pääsi lauantaina takaisin kilpailuun mukaan perjantaisen vaihdelaatikkovian jälkeen. Pieksämäen miehellä ei lauantaina panosta ole, mutta läpi on tultava päästäkseen taistelemaan sunnuntaina ”super sunnuntain” pisteistä. EK9:llä nähtiin erikoinen tilanne, kun kuskit huomasivat reitissä pieniä muutoksia nuotituksen jälkeen. Lappi lähettikin järjestäjille omat terveisensä tilanteesta.

– Järjestäjät eivät tee hyvää työtä. Kahteen leikkaukseen oltiin vedetty lippusiimat. Teitä oltiin muutettu nuotituksen jälkeen, että ei tolleen voi tehdä, tuhisi Lappi.

Lapin lisäksi ainakin tallikaveri Neuville raivosi samasta asiasta.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, joista seuraava käynnistyy kello 09:03 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kenian MM-rallin tilanne, EK 9/19

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Takamoto Katsuta, Toyota +58,3
  3. Thierry Neuville, Hyundai +1:03,1
  4. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:56,0
  5. Elfyn Evans, Toyota +2:51,9
  6. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +9:25,6
  7. Jourdan Serderidis, M-Sport Ford +12:07,6
  8. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +12:29,1
  9. Kajetan Kajetanowich, Skoda (WRC2) +13:23,6
  10. Nicolas Ciamin, Hyundai (WRC2) +14:43,9

Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +30:08,6

LUE LISÄÄ