Kenian MM-rallin viimeinen ajopäivä on käynnissä. Kilpailussa ajettiin jo kaiken kaikkiaan koko rallin 16:s erikoiskoe. Pätkä oli kuskeille tärkeä, sillä sama puristus ajetaan myöhemmin Power Stage -pätkänä, jossa viidelle nopeimmalle on tarjolla lisäpisteitä.

Uuden pisteytyksen tuoma sunnuntain minikilpailu on myös käynnissä, jossa seitsemän parasta nappaa lisää pisteitä plakkariinsa. Sunnuntaina on päästävä myös maaliin, jotta lunastaa lauantaina saadut ehdolliset MM-pisteet.

LAUANTAIN LOPPUJÄRJESTYKSEN NÄET TÄSTÄ

Pohja-ajan kaasutteli sunnuntaille hyvän maitin löytänyt Toyota-kuski Elfyn Evans.

Lauantain päätteeksi ylivoimainen ykkönen ollut Kalle Rovanperä on ajellut sunnuntaina varovasti, eikä ole ottanut turhia riskejä.

– Ei ollut helppo lenkki. Kaikki ok, että aika paljon oli isoo kivee ja kaikkea. Tulee varmaan toisesta lenkistä yhtä hankala, sanoi Rovanperä maalihaastattelussa.

Hyundain keikkakuski Esapekka Lapilla on riittänyt epäonnea Keniassa. Perjantaina auto hajosi hyvistä asemista ja kilpailu keskeytyi, eikä lauantainakaan selvitty ilman ongelmia. Nyt sunnuntaina, kun pääsi jälleen ajamaan pisteistä, meni laitteet hajalle.

– Vaihteisto rikki. Oli loistopäätös ajaa eilenkin, että ei muuta, tuhahti Lappi.

Ongelmia oli myös Thierry Neuvillella jälleen. Tällä kertaa belgialaisen oikea takatukivarsi oli Hyundaista poikki. Myöhemmin nähtiin uusintakuvaa, josta selvisi Neuvillen osuneen tielle nousseeseen kiven murikkaan. MM-kärkimies yrittää seuraavaksi nilkuttaa laitteensa päivähuoltoon.

Ohjelmassa on seuraavaksi päivähuolto ja seuraava erikoiskoe käynnistyy kello 11:20 Suomen aikaa. Sunnuntaina ajetaan vielä kolme pätkää.

Kenian MM-rallin minikilpailu, EK 16/19

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Ott Tänak, Hyundai +2,6
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +3,4
  4. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +8,6
  5. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +8,8
  6. Grégoire Munster, M-Sport Ford +10,0
  7. Thierry Neuville, Hyundai +17,3

LUE LISÄÄ