Valtteri Bottas joutui kauden ensimmäisenä päivänä tuomariston eteen.

Suomalaiskuljettaja aloitti toisen harjoituksen väärin. Ensimmäisenä varikolta lähtenyt suomalainen ylitti varikon portit punaisten valojen palaessa. Suomalainen ei kerennyt radalle asti, vaan ajoi välittömästi sivuun valmistautumaan lähtöharjoitukseen.

Bottas meni kuitenkin epähuomiossa liian pitkälle, liikkuen virallisesti rata-alueella vaikka sessio ei ollut vielä käynnissä. Tämä on sääntökirjan pykälä 37.2. selkeä rikkominen. Yksikään auto ei saa poistua varikolta punaisen valon palaessa.

Tuomaristo ei langettanut Bottakselle lähtöruuturangaistusta, mutta muisti suomalaista virallisella huomautuksella. Viisi samanlaista kauden aikana ja kuljettajalle langetetaan peräti 10 lähtöruudun rangaistus.

– Kuljettaja numero 77 myönsi ajaneensa liian pitkälle punaisen valon palaessa. Kuvamateriaali osoittaa auton pysähtyneen välittömästi sivuun. Näin ollen tuomaristo on antanut tilanteesta virallisen varoituksen ilman rangaistuspisteitä, FIA tiedotti.

Bottaksen toinen harjoitus ei sujunut toiveiden mukaan tuloksellisestikaan. Suomalainen oli tulostaululla vasta sijalla 17.

LUE MYÖS: