Bahrainin GP:n toinen harjoitus on ajettu. Tällä kertaa tuloslistan kärjessä paistattelee Mercedes-tallin Lewis Hamilton.

Toinen harjoitus lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun ensimmäisen session ajat murskattiin välittömästi. Samalla tallit saivat paremman mahdollisuuden aika-ajosimulaatioilleen, kun illan hämärtyessä olosuhteet vertautuivat huomiseen aika-ajoon.

Suurin osa lähtikin heti session alkajaisiksi pehmeällä renkaalla kokeilemaan nopeampia vetoja. Mercedes ajoi vahvan harjoituksen ja Hamiltonin tallikaveri George Russell oli toiseksi nopein. Russell jäi seitsenkertaisesta mestarista kaksi kymmenystä. Kolmanneksi ehti Aston Martinin Fernando Alonso, jolle eroa kärkeen kertyi noin kolme kymmenystä.

Red Bull jätti jälleen kutinsa piippuun ja ainakin Max Verstappenin epäiltiin ajavan reilusti painavammalla autolla nopeat vetonsa. Kolminkertainen mestari jäi tuloslistan kuudenneksi ja noin puolen sekunnin päähän Hamiltonin kärkiajasta. Avausharjoituksessa auton käytöstä ja toimintaa moittinut hollantilainen ei ollut tyytyväinen kakkostreenin lopussakaan.

– Ylösvaihtaminen on vain todella surkeaa, vouhotti Verstappen radioon.

Nopeiden kierrosten jälkeen tiimit keskittyivät luonnollisesti pitkiin vetoihin etenkin pehmeällä renkaalla.

Valtteri Bottas aloitti toisen harjoituksensa lähtöharjoituksella ja joutui välittömästi tuomariston tutkintaan. Viaplayn lähetyksessä asiaa spekuloitiin ja suomalaisen uskottiin selviävän vain nuhtelulla. Bottas lähti pilttuusta, eikä piipahtanut ollenkaan varikon päätiellä, vaan ajoi suoraan varikon reunustaa pitkin tekemään starttiharjoitustaan. Bottaksen nopein aikakierros riitti sijaan 17 ja eroa kärkeen kertyi 1,6 sekuntia.

Yleisesti ottaen kaikki tallit vaikuttivat saaneen vedettyä puhtaat harjoitukset läpi, eikä radalla nähty suurempia tilanteita. Esimakua todellisista voimasuhteista saadaan perjantain kolmannessa harjoituksessa ja todellinen selvyys myöhemmin aika-ajoissa. Bahrainin GP:n 2. harjoituksien tuloslista alla.

Bahrainin GP:n 2. harjoitukset

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. George Russell, Mercedes +0,206
 3. Fernando Alonso, Aston Martin +0,286
 4. Carlos Sainz, Ferrari +0,395
 5. Oscar Piastri, McLaren +0,410
 6. Max Verstappen, Red Bull +0,477
 7. Nico Hülkenberg, Haas +0,510
 8. Lance Stroll, Aston Martin +0,517
 9. Charles Leclerc, Ferrari +0,739
 10. Sergio Perez, Red Bull +0,741
 11. Alex Albon, Williams
 12. Daniel Ricciardo, RB
 13. Logan Sargeant, Williams
 14. Kevin Magnussen, Haas
 15. Yuki Tsunoda, RB
 16. Pierre Gasly, Alpine
 17. Valtteri Bottas, Kick Sauber
 18. Esteban Ocon, Alpine
 19. Zhou Guanyu, Kick Sauber
 20. Lando Norris, McLaren

LUE LISÄÄ