Entinen F1-kuljettaja sekä nykyisin asiantuntijana formulalähetyksissä toimiva Anthony Davidson uskoo Ferrari-kuski Carlos Sainzin siirtymisen Audille olevan jo varmaa.

Lewis Hamiltonin sekä Charles Leclercin sopimukset italialaistallin kanssa jättävät espanjalaisen ilman ajopaikkaa ensi kaudeksi ja Sainzin on uskottu ottavan johtavan kuskin roolin Audin F1-projektista. Saksalaisjätti ottaa ohjat Sauberin tiimistä uusien moottorisääntöjen astuessa voimaan kaudella 2026.

– Oletan sen tapahtuvan. Mielestäni se on erinomainen paikka kokeneelle kisakuskille mennä rakentamaan uutta tallia, sanoi Davidson talvitestien yhteydessä.

– Se on toki edelleen Sauber, mutta siellä tulee olemaan paljon uusia ihmisiä, jotka haluavat jättää jälkensä F1-sarjaan ja hän on erinomainen kuljettaja, kehuu ex-kuski.

Sainzin Sauber-siirto tarkoittaisi sitä, että ainakin Zhou Guanyu tai suomalaiskuski Valtteri Bottas saisi siirtyä pois espanjalaisen tieltä kaudeksi 2025, ennen Audin haltuunottoa.

Sainzia odottaisi Sauberilla myös tuttuja kavereita, kun entinen McLaren-pomo Andreas Seidl johtaa nykyisin sveitsiläistallin toimintaa. Seidl ja Sainz työskentelivät McLarenilla yhdessä espanjalaisen ajaessa brittitallissa kaudet 2019-20.

LUE LISÄÄ