Formula 1 -kauden 2024 ensimmäinen kisaviikonloppu on korkattu. Tunnin mittaisen harjoitusjakson nopeimman ajan kaasutteli uudelleen brändätyn tallin, Visa Cash App RB:n Daniel Ricciardo.

Installaatiokierrosten jälkeen session alkuvaiheilla komeili listan kärkinimenä odotetusti Red Bullin Max Verstappen, mutta hollantilaisen harjoitus ei ollutkaan silkinpehmeää kyytiä. Verstappen valitteli auton käyttäytymisestä sekä siitä, että auto on kaukana siitä, mitä se oli viime viikolla talvitesteissä. Kolminkertainen mestari ei käynyt ajamassa pehmeimmällä renkaalla aikakierrosta ja nopein kierros keskikovalla riitti tuloslistan kuudenteen sijaan.

RB:t (Racing Bulls), McLaren sekä Valtteri Bottaksen edustama Kick Sauber kävivät ajamassa nopeimmat vetonsa pehmeimmällä seoksella. Suomalaisen noteeraus riitti kymmenenteen sijaan ja eroa kärkimies Ricciardoon kertyi hieman vajaat puoli sekuntia. McLarenit asettuivat Ricciardon taakse Lando Norrisin ollessa toiseksi nopein ja Oscar Piastri kolmanneksi ripein. Norris jäi aussikuskin pohjista vain kolme sadasosaa.

Valtteri Bottas aloitti kymmenenneksi nopeimmalla ajalla. Kierroksia suomalaiselle kertyi 20. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Medium-seosta käyttävistä kuskeista Fernando Alonso oli nopein espanjalaiskonkarin yltäessä viidenneksi nopeimpaan aikaan. Zhou Guanuylla oli session alussa ongelmia jarrujen kanssa, mutta pääsi lopulta kiertämään radan 15 kertaa. Haas-talli jatkoi talvitesteistä tutulla kaavallaan ja keskittyi pelkästään pitkiin vetoihin ja amerikkalaistalli löytyikin tuloslistan viimeisiltä sijoilta.

Bahrainissa ajetaan torstaina vielä iltapäivällä toinen harjoitus, joka käynnistyy kello 17:00 Suomen aikaa. Avausharjoituksen tuloslista kokonaisuudessaan alla.

Jos julkaisu ei näy laitteellasi, näet sen painamalla tästä.

Formula 1

@F1
FP1 CLASSIFICATION

@danielricciardo tops the first session of the new season 🤩

#F1 #BahrainGP

LUE LISÄÄ