Ruotsin MM-rallin kuudes erikoiskoe on takana. Noin 12 kilometrin mittaisen lumirännin selvitti ripeimmin Hyundai-tallin keikkakuski Esapekka Lappi.

Ennen erikoiskokeen alkua nähtiin erikoinen tilanne, kun koko päivän teitä ensimmäisenä aurannut Thierry Neuville hääräsi kartanlukijansa kanssa autonsa ympärillä. Täten Toyotan Elfyn Evans joutui reitille ensimmäisenä ja MTV Urheilun asiantuntija Jari Ketomaa spekuloi, että tehtiinkö tämä Hyundailla tarkoituksella.

Neuville sai tilanteesta 40 sekunnin aikasakon, joten taktikoinnista ei välttämättä ollut kyse, vaan aidosta ongelmasta. Karma saattoi kuitenkin tehdä temput nopeasti belgialaiselle, kun Hyundain konepelti lävähti puolittain auki ja vaikeutti Neuvillen ajamista. Neuville hyötyi tempustaan Evansiin nähden vain 3,7 sekuntia, mutta ideana Hyundailla saattoi olla Evansin pelaaminen Adrien Fourmauxin taakse, joka vaani walesilaisesta parin sekunnin päässä ennen kutospätkää.

– Ehkä kilpailun henki meni nyt yli. En halua sanoa mitään, mitä kadun myöhemmin, tuhahti Evans.

Neuville raportoi maalissa ongelmista auton kanssa ja kiisti syytökset taktisesta vilunkipelistä. Samalla Fourmaux nousi Evansin edelle kokonaiskilpailussa.

Lappi jatkoi vahvaa ralliaan täräyttämällä pohjat ja takoi jo eron kärkimies Takamoto Katsutaan lähes olemattomiin. Pieksämäkeläinen napsautti japanilaisen johdosta viisi sekuntia pois ja kaksikon ero on tässä kohtaa enää vaivaiset 0,3 sekuntia.

– On todella vaikeaa ymmärtää millaisella vauhdilla pitäisi tulla. Pari senttiä vikaan ja se on siinä. Vaikka yrittäisi vetää varovasti, niin silti voi mennä helposti ulos, tuumasi Lappi irtolumesta.

Perjantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta ja EK7 käynnistyy kello 17:33 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

LUE MYÖS: Kalle Rovanperän keskeytyksen syy selvisi

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 7/18

 1. Takamoto Katsuta, Toyota
 2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +0,3
 3. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +53,2
 4. Elfyn Evans, Toyota +1:00,3
 5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +1:03,1
 6. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +1:15,7
 7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +1:28,3
 8. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +1:33,6
 9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +1:47,3
 10. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +1:52,7
 11. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +1:55,3
 12. Fabrizio Zaldivar, Skoda (WRC2) +2:04,1
 13. Nikolay Gryazin, Citroën (WRC2) +2:05,1
 14. Thierry Neuville, Hyundai +2:20,1

Grégoire Munster, M-Sport Ford +5:56,5

LUE LISÄÄ