Bahrainin talvitestit eivät ole sujuneet toivotulla tavalla.

Sakhirin rata on aiheuttanut päänvaivaa järjestäjille jo kaksi päivää peräkkäin. Torstaina ajot keskeytettiin aamupäivän sessiossa, kun Ferrarin Charles Leclerc vahingoitti autonsa radan vesikaivon kannen irrotessa mutkassa 11. Radan korjaustyöt kestivät niin pitkään, että koko sessio täytyi päättää ennenaikaisesti.

Sama ongelma nostaa päätään myös viimeisenä testipäivänä. Tällä kertaa Red Bullin Sergio Perez ajoi saman kannen päältä irrottaen sen eilisistä korjauksista huolimatta. Näin sessio keskeytyi vain muutaman minuutin ajon jälkeen.

FIA on päättänyt perua perjantain lounastauon täysin. Nyt koko perjantai ajetaan yhteen putkeen aina kello 18:00 saakka. Kuljettajat joutuvat vaihtamaan ajovuorojaan siis ”lennosta” ilman määrättyä taukoa.

Tämä aiheuttaa huolta myös ensi viikkoa ajatellen. Ongelma kaivonkansien kanssa on paljon perusteellisempaa mitä ratajärjestäjät ovat ajatelleet. FIA:n määräyksen mukaan jokainen kaivonkansi täytyy tarkistaa erikseen ongelman tarkistamiseksi. Kauden on määrä alkaa kuitenkin jo ensi torstaina. Samanlaisia ongelmia on siis oletettavissa.

Red Bull on ollut talvitestien suurin säväyttäjä. Talli lähtee kauteen selkeänä ennakkosuosikkina.

LUE MYÖS: