Monte Carlon MM-ralli on päättynyt ja voittoa juhlii Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Voitto on belgialaiselle uran 20:s. Neuville ajoi vakuuttavan rallin ja erityisesti lauantain iltapäivän sekä sunnuntain esitys oli suvereenia suorittamista ”ikuiselta kakkoselta”. Neuville nappasi todellisen jättipotin ja saavutti parhaat mahdolliset pisteet (30p) olemalla lauantain- ja sunnuntain ykkönen sekä otti vielä maksimipisteet Power Stagelta.

– Kaikki toimi hyvin. Hyvä merkki tulevaisuutta varten ja meidän täytyy jatkaa työntekoa. Olimme parhaita tämän viikonlopun, iloitsi Neuville.

Yhdeksänkertainen Monte Carlon voittaja Sébastien Ogier joutui taipumaan Neuvillelle ja sijoittui siis lauantaina toiseksi. Sunnuntaina kokenut ranskalainen oli kolmanneksi nopein ja saavutti sitä myöten vielä viisi pistettä sekä Power Stagelta neljä lisäpistettä toiseksi nopeimmalla ajallaan. Ranskalaismestarille jäi käteen lopulta yhteensä 24 MM-pistettä.

Kolmanneksi sijoittui Elfyn Evans Toyotallaan, joka oli lauantai-päivään saakka vielä voittotaistossa mukana, mutta putosi kärkikaksikon kyydistä ensin hybridiongelmien myötä. Evans ei kuitenkaan lauantaisen huoltotauonkaan jälkeen enää pystynyt vastaamaan kärkivauhtiin, mutta napsi lopulta Monte Carlosta hyvät pisteet. Evans siis lauantain kolmas, sunnuntain toinen sekä Power Stagen neljäs. Walesilaiselle Monte Carlosta yhteensä 21 pistettä.

Elfyn Evansin kyyti ei lopulta riittänyt kuumimpaan kärkeen. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

WRC2:n puolellakin mielenkiintoa riitti aivan viimeisille hetkille saakka, kun voittotaisto oli kolmen kauppa. Lopulta Yohan Rossel veti pisimmän korren ja etenkin ranskalaisen sunnuntain ajosuoritukset olivat huipputasoa. Toinen sija meni Pepe Lópezille ja Nikolay Gryazinille jäi tarjolle kolmas sija. Eroa Rosselin ja Lópezin välille jäi lopulta neljä sekuntia.

Koko kilpailun ainoa suomalaiskuski Sami Pajari selvitti Monte Carlon lopulta kunnialla läpi. Ralli meni opettellessa Toyotan uutta Rally2-autoa, eikä aikoihin kannata vielä tässä vaiheessa sen tarkemmin tuijottaa. Suomalainen oli lopulta luokkansa viides, eikä ajanut vielä luokkapisteistä Montessa.

Seuraava MM-ralli ajetaan Ruotsissa 15.-18. helmikuuta. Monte Carlon MM-rallin tulokset sekä sunnuntain pistejako alla.

LUE MYÖS: Rallin MM-sarjan uusi pisteytys raivostuttaa – Heitetäänkö systeemi heti romukoppaan?

Monte Carlon MM-rallin lopputulokset

 1. Thierry Neuville, Hyundai (18p)
 2. Sébastien Ogier, Toyota +16,1 (15p)
 3. Elfyn Evans, Toyota +45,2 (13p)
 4. Ott Tänak, Hyundai +1:59,8 (10p)
 5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +3:36,9 (8p)
 6. Andreas Mikkelsen, Hyundai +5:34,6 (6p)
 7. Takamoto Katsuta, Toyota +8:28,5 (4p)
 8. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +10:29,8 (3p)
 9. Pepe López, Skoda (WRC2) +10:33,8 (2p)
 10. Nikolay Gryazin, Citroën (WRC2) +10:45,2 (1p)
 11. Nicolas Ciamin, Hyundai (WRC2) +14:44,1
 12. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +15:16,2
 13. Stephane Lefevbre, Toyota (WRC2) +16:28,3
 14. Jan Solans, Toyota (WRC2) +19:43,3
 15. Grégoire Munster, M-Sport Ford +34:40,0

Sunnuntain ”sprintin” tulokset

 1. Thierry Neuville, Hyundai (7p)
 2. Elfyn Evans, Toyota +10,3 (6p)
 3. Sébastien Ogier, Toyota +12,8 (5p)
 4. Ott Tänak, Hyundai +12,9 (4p)
 5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +42,9 (3p)
 6. Takamoto Katsuta, Toyota +54,5 (2p)
 7. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:09,4 (1p)

LUE LISÄÄ