Viime perjantaina FIA:n jokavuotisessa palkintogaalassa koettiin eriskummallinen tilanne Lewis Hamiltonin palkintopokaalin osalta.

Mercedes-kuljettaja kävi pokkaamassa palkinnon kolmannesta sijastaan tämän vuoden F1-sarjassa, jonka jälkeen tapahtui melkoinen väärinkäsitys. Myöhemmin samana iltana somepalvelu X:ään (entinen Twitter) oli ilmestynyt kuva Hamiltonin pokaalista, joka olikin nyt erään tapahtumassa vierailleen fanin hallussa.

Fanin mukaan Hamilton oli antanut luvan palkinnon kotiinviemisiksi, joka kieltämättä vaikuttaa aika paksulta. Mercedes julkaisi myöhemmin tiedotteen, jonka mukaan pysti oli annettu tapahtumajärjestäjien haltuun, jotta he voisivat lähettää palkinnon tallin päämajaan, joka on normaali käytäntö.

Tässä kohtaa tämä mystinen fani joutuikin selittelemään tempaustaan, joka oli hänen mukaansa puhdas väärinkäsitys.

– Ensinnäkin haluan sanoa, etten varastanut mitään mistään. Kyse on vain väärinkäsityksestä. Lewis Hamilton laittoi palkinnon pöydälle ja kysyin, että voinko ottaa sen, kirjoitti käyttäjänimi Nihad Nesirli X:ään.

– Hän vastasi myöntävästi, joten luulin hänen antaneen sen lahjaksi minulle. Nyt Mercedeksen tiedotteen nähtyäni ymmärrän, ettei Lewis lahjoittanutkaan sitä. Hän luuli vahingossa minun toimineen FIA:n leivissä, ja että olisin vastuussa palkinnosta, selitteli Nesirli tapausta.

The Independentin mukaan on vielä epäselvää, kuinka pysti todellisuudessa päätyi Nesirlin haltuun, mutta pokaali lienee jo matkalla Mercedeksen palkintokaappeihin. Nesirlin profiili on jostain syystä sittemmin jo poistettu X:stä.

LUE MYÖS: Hyundailta huonoja uutisia Teemu Suniselle – näin suomalainen kommentoi tallin päätöstä