Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai julkisti keskiviikkona kuljettajansa ensi kaudelle.

Jo aiemmin oli tiedossa varmuudella vakiokuskien nimet, kun talliin palaa virolaismestari Ott Tänak ja belgialainen Thierry Neuville jatkaa korealaisvalmistajan leivissä. Hyundain kolmatta autoa ajaa suomalaiskuski Esapekka Lappi, joka jakaa ajotehtävät Dani Sordon sekä Andreas Mikkelsenin kanssa.

Mikkelsenin nimitys toi ikäviä uutisia Teemu Sunisen kannalta, joka kyttää ajopaikkaa ensi kaudeksi edelleen. Jokelalainen kaasutteli kuusi rallia tänä vuonna Hyundailla ja toi mukiinmeneviä tuloksia vähäisestä kokemuksestaan Rally 1-autoista huolimatta.

Suninen kertoo Iltalehdelle tienneen tallin päätöksestä jo pidemmän aikaa ja ajohaluja riittäisi luonnollisesti ykkösluokassa edelleen. Hyundai ei ole poissulkenut neljännen auton ajattamisesta, joten toiveet ajamisesta Hyundain puikoissa joissakin ralleissa elävät edelleen.

– Koitetaan saada auto alle ja ajaa mahdollisimman paljon kilpailuja. Fakta on, että vauhti olisi riittänyt. Oltiin soralla neljänsiä, ja paikka oli silleen ansaittu, kommentoi Suninen Hyundain uutista.

Suninen spekuloi Hyundain päätöstä sillä, että hän on profiililtaan melko samanlainen kuljettaja kuin Lappi. Suninen kertoo kuitenkin välien Hyundaille olevan kunnossa ja suomalainen antaa ymmärtää vaihtoehtoja olevan enemmänkin.

– Katsotaan vaihtoehtoja, tuumasi Suninen lyhyesti.

Korkeimmalle tasolle palaava Mikkelsen on tehnyt jo pitkän uran rallimaailmassa ja nappasikin lopulta WRC2-luokan mestaruuden tällä kaudella. Norjalainen ajoi ensimmäisen WRC-kilpailunsa jo vuonna 2006 ja on siitä asti roikkunut mukana rallikilpailuissa enempi tai vähempi. Edelliset kolme kautta Mikkelseniltä kului alemmassa luokassa.

LUE MYÖS: Tässä ovat ensi kauden F1-sprinttikilpailut – formaattia saatetaan viilata jälleen