Formula 1 -sarja julkaisi tiistaina näyttämöt, joilla ajetaan sprinttikilpailuja ensi kaudella.

Luvassa on kuusi sprinttiä, jotka ajetaan Brasiliassa, Yhdysvalloissa (COTA), Itävallassa, Qatarissa, Kiinassa sekä Miamissa Yhdysvalloissa. Näin ollen jenkeissä ajetaan kahdesti sprinttiä. Kiina palaa kisakalenteriin viiden vuoden tauon jälkeen ja Miamissa ajetaan niin ikään sprintit ensimmäistä kertaa.

Tämän lisäksi F1-sarja ilmoitti, että formaattiin saattaa olla tulossa jälleen muutoksia. Sprinttiviikonloppujen aikatauluja ollaan muokkaamassa, jotta kisatapahtumat rullaisi jouhevammin läpi. Esimerkiksi sprinttien aika-ajoja kaavaillaan ajettavaksi jo perjantaina, jolloin sprinttikilpailu kaasuteltaisiin lauantaina aamupäivällä/päivällä ennen iltapäivän aika-ajoja, jotka ratkoisivat lähtöruudut sunnuntain pääkilpailuun.

Sen lisäksi on vihjattu jopa sprintin erottamista omaksi sarjakseen. Parc Ferme -sääntöä saatetaan myös viilata, jotta autoja saisi mahdollisesti säätää vielä perjantain tunnin mittaisen harjoituksen jälkeenkin.

Lajin urheilukomitea hioo vielä yksityiskohtia ja esittää sen F1-komissiolle heidän ensi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

LUE MYÖS: Vuoden autourheilijat selvillä – Kalle Rovanperä jälleen ykkönen