F1-kautta hallinnut Max Verstappen laittoi sunnuntaina jälleen F1-ennätyksiä uusiksi.

Lentävä hollantilainen paranteli uudemman kerran omissa nimissä olevaa ennätystään yhden kauden voittomäärällään. Ykköstila Brasilian GP:ssä oli Red Bull -tähdelle jo kauden 17:s.

Sen lisäksi hollantilainen rikkoi 71 vuotta vanhan F1-ennätyksen. Legendaarisen Alberto Ascarin nimissä ollut voittoprosenttiennätys yhdellä kaudella meni Verstappenin ykköstilan myötä väkisin uusiksi. Verstappen on kolmea kilpailua lukuunottamatta voittanut jokaisen osakilpailun tällä kaudella, joka tarkoittaa yli 77 prosentin voittoprosenttia. F1-kautta on enää vain kaksi kilpailua jäljellä, joten vaikka Verstappen ei näitä voittaisi, jää tämäkin ennätys hänen nimiinsä.

Ascarin ennätys on kaudelta 1952, jolloin italialainen voitti Ferrarilla kahdeksasta ajetusta kilpailusta kuusi. Voittoprosentiksi muodostui tuolloin 75, jota on pidetty etenkin kisamääristä johtuen mahdottomana rikkoa, mutta niin vain Verstappen latoi tämänkin uusiksi.

Kaudella 1952 kuninkuusluokkaa ajettiin taloudellisista syistä pääasiassa F2-autoilla sekä säännöillä. Poikkeuksen teki vain legendaarinen Indy 500 -kilpailu. Ascari ei osallistunut virallisten mestaruusajojen avauskilpailuun, jonka lisäksi toinen tilastoihin voitottomana päätynyt kilpailu oli juurikin Indy 500, jossa Ascari keskeytti.

Kahdesti urallaan F1-mestaruuteen kaasutellut Ascari menehtyi 36-vuotiaana testionnettomuudessa Monzan radalla vuonna 1955. Ascarin legendaarinen nimi elää Monzan radalla vielä tänäkin päivänä onnettomuusmutka tunnettaessa nimellä Variante Ascari.

LUE MYÖS: Lewis Hamilton vaipui epätoivoon – ”He ovat niin kaukana”