Las Vegasin GP:n avauspäivä oli totaalinen farssi, kirjoittaa SuomiF1-sivuston toimittaja Eetu Lehtonen

Vuoden suurin spektaakkeli ja tapahtuma koskaan kuninkuusluokassa olivat suuren hypetyksen aiheina ennen viikonlopun starttia.

Suomen aikaa perjantai-aamuna ajettua avausharjoitusta kesti mojovat kahdeksan minuuttia, kun erikoinen tapahtumaketju käynnistyi. Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz täräytti radalla ylös nousseeseen kaivonkanteen ja espanjalaisen kilpuri tuhoutui täysin.

Toki kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kaivonkannet irtoilevat, mutta eikö näistä koskaan opita ja kuka näistä maksaa? Ainakin tällä kertaa mitä ilmeisimmin Ferrari ja Sainz. Espanjalaiselle lätkäistiin armotta kymmenen ruudun lähtöruuturangaistus täysin järjestäjien oman huolimattomuuden johdosta. Sainzin kilpurista meni uusiksi ainakin runko, moottori sekä akusto ja vahinkojen arvossa puhutaan noin miljoonasta.

LUE MYÖS: Ferrari-kuski vaatii muutoksia käsittämättömän rangaistuksensa jäljiltä: ”Jollain tapaa he tekevät aina tilanteen pahemmaksi”

Radan kunnon tarkistus tehtiin onneksi huolella ja toinen harjoitus käynnistyi kaksi ja puoli tuntia aikataulusta jäljessä. Sinnikkäät fanit odottivat tuntitolkulla kylmissään rata-alueella ajojen jatkumista. Lopulta tehtiin kuitenkin melkoinen ratkaisu. Katsojat olivat maksaneet parhaimmillaan tuhansia dollareita lipuistaan nähdäkseen F1-autoja livenä, mutta heidät häädettiinkin pois ennen toisen harjoituksen alkamista.

Las Vegas osoitti teennäisyytensä ja kaupunki, “joka ei koskaan nuku” joutui selittelemään tilannetta järjestyksenvalvojien sekä turvallisuushenkilöstön työvuorojen päättymisellä, sillä pitäähän heidän ilmeisesti nukkua. Fanien kannalta paikan päälle saapuminen ja kalliista lipusta maksaminen osoittautui kaupungille tyypilliseksi ruletin pelaamiseksi ja talo voitti härskillä tavalla tälläkin kertaa.

Häviäjiksi ei joutunut pelkästään pellesirkuksen maksavat asiakkaat, vaan myös pelkkinä pelinappuloina operoivat Ferrari sekä Carlos Sainz. Maksellaanko tapahtumista lippukorvauksia? Ei varmastikaan, sillä tarjosihan avausharjoitukset kokonaiset kahdeksan minuuttia liveformulaa asiakkaille.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas avasi vahvasti Las Vegasin katurännissä – ”Näytimme hyvältä”