Alfa Romeon Valtteri Bottas väläytti lupaavia viitteitä tallinsa iskukyvystä uudella Las Vegasin katuradalla.

Sveitsiläistallin C43-kilpuri vaikutti toimivan kilpailijoihin nähden mukavasti liukkaalla asvaltilla ja suomalaiskuskin nopein kierrosaika siivitti jopa viidenteen sijaan tuloslistalla.

– Viiden joukkoon sijoittuminen on aina mukavaa, mutta vielä ei saa innostua liikaa. Kaikki parantavat massiivisesti huomenna ja meidän täytyy tehdä samoin, mutta mielestäni näytimme hyvältä, kertoo Bottas Alfa Romeon harjoituspurkituksessa.

F1-sarjan virallisen datan mukaan Alfa Romeo oli kisavauhdissa myös yllättävän vahva. Tilaston mukaan he olisivat jopa McLarenin vauhdissa, mutta vain yhdestä harjoitussessiosta on turha vedellä vielä sen suurempia johtopäätöksiä.

Avausharjoitukset jäivät ajamatta käytännössä kokonaan, kun heti session aluksi Carlos Sainz osui Esteban Oconin jäljiltä ylös nousseeseen sadekaivon kanteen. Kaivon kansi tuhosi Sainzin kilpurin ja toisen harjoituksen alkaminen venähti tuntitolkulla radan turvallisuuden varmistamisessa. Toinen harjoitus käynnistyikin lopulta vasta keskellä yötä paikallista aikaa kello 02:30.

– Meillä on selkeä suunta auton säätöjen parantamisen kanssa ja paljon aikaa parannettavana, jos onnistumme siinä. Ratakin on juuri sellainen, kuten odotimme, eli todella nopea pitkine suorineen ja erittäin liukas sessioiden alussa, analysoi Bottas.

Las Vegasin GP:n kolmannet vapaat harjoitukset käynnistyvät lauantai-aamuna kello 06:30 Suomen aikaa. Aika-ajot ovat vuorossa kello 10:00.

Toisten harjoitusten tuloslistan löydät tästä.

LUE MYÖS: F1-sarjaan ilmoittautui jälleen uusi moottorivalmistaja